Biti poslanik je unosno zanimanje

Uprkos najavljenoj smeni generacija, desetak parlamentaraca opstaje u skupštini dugi niz godina

Ostavite komentar


  1. Sta drugo posle ovih informacija osim pitati one koji glasaju: Da li ste vi ljudi normalni?

    1. I te kako bi bili mnogi na tim radnim mestima samo da mogu a onda bi isti ovi pricali drugu pricu . Priznajem ja bih volela da budem tamo ali blo bi me sramota da sedim i da ne kazem nista ili da ne dolazim uopste na zakazane sednice , kakva je to“ borba’ i za sta nije mi jasno niti ce mi ikada biti. A narod sve placa . Pa se jos i ponovo kandiduju iako nisu nista ni radili ni dolazili . Kako da se menja nesto sto je za sada svugde u svetu isto , na ise nacine se dolazi na vlast svugde , ali razlika je mozda u licnoj odgovoronosti prema sebi i prema drugima ako vec nema ko da kaze Ti nisi nisi zaradio ili zaradila ni z akiselu vodu . Tu treba nesto menjati , da ima ko da vidi to a ne narod svake cetiri godine a drugo ne glasa se pojedinacno za svakoga poimence i to treba promeniti i da bude duplo manje poslanika za pocetak. Ipak ima onih koji rade kako treba ali ih je toliko malo da od ove cele sale tvrdim da kada bi narod birao pimence , bilo da je iz koje opcije , pa bilo bi ih tamo dvadesetak ne vise , a koliko ih ima .

  2. naglasak ne moze biti na „je“…kakva drzava takvi i novinari. Daklem – Biti poslanik unosno je zanimanje..

  3. Sadašnje biranje poslanika je svedeno na proizvoljne liste stranke predlagača sa svojim interesima.Sve dok se ne počne sa izglasavanjem ličnosti, a ne liste, ovo će biti stalna praksa. Tu profitiraju klimoglavci, poltroni i poslušnici. Na ovaj način izbora poslanika, po nahođenju čelnika stranke, gledaćemo iste face i slušati iste ili nikakve priče.

  4. Meni je samo zao koliko tu ima onih koji se nisu digli i rekli makar: “ Drugovi, gospodo, otvorite prozor“ a kamoli nesto drugo kao i ovi iz opozicije koji nisu uopste dolazili . Ja bih tima dala otkaze jer ne doprinose nicemu , pa sta ako su izabrani od naroda , nisu izabrani da sede i cute . I nekada davno su imali slican problem ali su zakonom uveli jako velike kazne tako da poslanici bi ili trebali da plate te kazne sto im s enije isplatilo ili da daju ostavke , ja bih uvela zakon da ko ne kaze nista smsleno i preminjivo za boljitak gradjana i drzave treba takodje da bude kaznjen . Sta znaci da dolazis i cutis i ne potrudis se za bilo sta , jedes tamo, pijes flasirane vode n,ecu ni da navedem kolko kosta to, kafe, cajeve, palacinke u satou, bifteke a ti ne kazes ni Drugovi , gospodo, uvazeni prededavajuci, uvazeni ovaj uvazeni onaj i to bih zabranila , otvorite prozor , dok se obrati svima u Skupstini posle toga skoro nista ni ne kaze . Uostalom koliko kosta jedna ovakva puna sala poslanika , u stvari nije ni vazno da li je puna ili poluprazna , svi jednkao primaju platu , doso ne doso , bas komunisticki , a nema ko da odredi koliko vredis na tom radnom mestu. Koliko kosta sto mogu da jedu sa umanjenim cenama ekstra robu , a koliko kosta sklapanje poslova izmedju jednih i drugih ovaj narod ?. Treba da se napravi jedna anliza ko se cime bavi van Skupstine i kakve je sve firme osnovao .Sta znaci da gradjani skupljaju potpise, na hiljade potpisa , da bi se nesto pokrenulo , pa cemu sluze oni nego da gledaju i osluskuju gde su mane ovog drustva za gradjane i drzavu i oni da predlazu pre gradjan sta treba da se radi .

  5. Potresna prica o istini i prevari,o neizrecivoj zelji jednog poslanika da preleti u drugu stranku .
    Novo u laguni

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.