Bivši direktor Regionalnog direktorata Sever dobio četiri meseca uslovne robije i 1.000 evra novčane kazne 1foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Osnovni sud u Mitrovici izrekao je osuđujuću presudu protiv bivšeg direktora Regionalne policijske uprave na severu Mitrovice Nenada Đurića, na kaznu od 1.000 evra i uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, zbog optužbi da se nije pravilno izjasnio u vezi sa imovinom za 2020.

Đurić je takođe osuđen  i na dodatnu kaznu – zabranu vršenja funkcija u državnoj upravi ili javnoj službi u trajanju od dve godine, piše kosovski Index online.

Presudu Đuriću objavio je u danas sudija ovog slučaja Džemajl Isufi, prenosi “ Zakletva pravde „.

Đurić je optužen da nije pravilno prijavio prihode Agenciji za borbu protiv korupcije (AKK) za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, navodeći da je tokom 2020. godine ostvario neto prihod od 14.760 evra, iako je ostvario neto prihod 19 hiljada 342 evra i 1 cent, sa kojima je isti prijavio 4 hiljade 582 evra i 15 centi manje.

Prema presudi, kazna zatvora od četiri meseca neće biti izvršena, ako optuženi u roku od godinu dana ne učini drugo krivično delo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari