Blumberg: Posle sporazuma Grčke i Severne Makedonije, pritisak sada na Vučiću

Ostavite komentar


  1. Blumberg očigledno ili nezna o kojoj teritoriji je reč ili namerno aludira i atakuje na teritoriju Srbije. Teritorija Severne Makedonije nije bila predmet pregovora sa Grčkom, nego samo ime zbog eventualnih teritorijalnih pretenzia. Ovde u sporu sa Kosovom je u pitanju teritorija Srbije i ne znam zato pregovaramo sa svojom teritorijom. Ne znam šta će naš predsednik da im da kada to nije njegovo. Kada bude njegovo onda neka im da šta hoće. A on verovatno žuri da pre isteka mandata da ono što nije njegovo i to kome, teroristima.

    1. Imaš li vojsku Republike Srbije na KIM, policiju RS, pravosuđe RS…? Možeš li da odeš na KIM bez prolaska kroz administrativni/granični prelaz? Šta je sa carinom na srpsku robu, ko ti je naplaćuje?

      1. Vazi li kiparski Ustav u turskom delu Kipra, turska je vojska tamo pa opet niko od grckih politicara ne govori o razgranicenju i priznanju. Citaj malo, informisi se. By the way, ja sam na KIM ulazio sa srpskom licnom kartom.

        1. Mozda sa srpskom licnom kartom izdatom na severu Kosova,koja je slicna onima u zemljama EU. To je bilo ranije -sada ni to vise ne vazi. Bez pasosa se ne moze mrdnuti ni tamo,ni ovamo. Bez obzira sta mislili, treba ipak priznati da Kosovari uce svoje komsije civilizovanom nacinu ponasanja.

    2. @Mungos*** Kada si poslednji put bio na toj „srpskoj teritoriji“,video srpskog policajca,graničara,vojnika,carinika,poreznika,poštara,učitelja,profesora,popa,…E,toliko je srpsko Kosovo! Teritorija podrazumeva i stanovništvo a to vama Srbima ne odgovara! To ste probali i za vreme Balkanskih ratova,i u Hrvatskoj ali tamo ste gadno prošli.

      1. @Glina, Prvo iskaži poštovanje prema Srbiji i srpskim vojinicima, jer da njih nije bilo Vi (Hrvati) bi izgubili Istru i Dalmaciju 1912. Drugo da li bi Hrvatska slobodno dala Istru i Dalmaciju, Italiji ako recimo to oni zatraže, ili ukradu od Hrvatske? Onda će Hrvatska, po tvome, da kaze Italiji da se slaze i da to moze postati nova drzava, koja se kasnije moze ujediniti sa njima. Sto Evropa ne načini pritisak na Spaniju, Grcku, Kipar, Rumuniju da proznaju KiM. Pa oni su u sastavu EU.

      2. Hej, ‘Glina 1941’, … potpisi se sa; ‘Max Luburic’, … osjecaces se prijatnije …

    3. E moj Mungose, tebi jos nije jasno da je ta teritorija izgubljena jos 1999. I to za vjeki vjekov. Ono sto treba da se dogovori je kako da dva naroda izmesana na dva parceta zemlje (mozes ih zvati i teritorije ako hoces) zive zajedno bez da se vataju za guse i kolju.

      1. E moj gastos pa.Albanci nisu poszovali niti jednu drzavu u kojoj su ziveli i posle 100 godina ostvarili cilj.

    4. Svaka cast. Dosta mi je ovih koji su se prodali i izdali bi sve sto nam je aveto pod izgovorom gde je vojska, sudstvo… Ako nije sada, mozda ce biti za 10, 20… 100 godina, ali ako priznamo KiM gubimo ga zauvek. Uostalombza sve Vas takve postoji i natpis na Gazimestanu „Ko nije Srbin i srpskoga roda…“

      1. @Kiza*** I šta taj natpis znači“Ko nije Srbin i srpskoga roda“,da su ostali,NE-srbi građani drugog reda u Srbiji? I na tarabi je pisalo svašta pa se niko nije ovajdio !A ti poseti Gazimestan sutra,ako smeš!

      2. @Kiza***I šta bi ti sa onima koji nisu Srbini i „srpskoga roda“,a nastanjivali su Balkan mnogo pre dolaska Slovena?

  2. Mi u Srbiji ne mozemo da znamo sta Taci i albanska strana zeli, ali je jos tragicnije sto nemamo pojma
    kakve su namere Vucica sa problemom oko Kosova.
    Siguran sam da su mu namere necasne, zato sto je Vucic sve, samo ne castan covek.
    Problem Kosova ne mogu da rese Taci i Vucic s’ obzirom sta su ova dvojica zlikovaca radili u proslosti a to
    JAKO JAKO proverljivo,
    na zalost narod ima kratko pamcenje i skoro uvek bira olos i barabe da ga vode umesto moralnih i casnih ljudi!!

  3. kada problem može da se reši elegantno, bez bilo kakvog pritiska? Neka prime Republiku Srbiju i KIM u EU još sutra i nestaće tenzija izmiđu Srbije i Kosova. Bure baruta sa Balkana nestaće. Valjda smo do sada nebrojeno puta dokazali da samo lepim na Balkanu mogu da se rešvaju problemi.

  4. Za velike sile problem Kosova je isti kao problem sa imenom Makedonije. Njih samo zanima da se problem reši i to onako kako oni hoće. Istorija, pravda, pravo ih ne zanima. Ko to brže shvati, manje će se nervirati. Mi se ni malo ne pitamo. Neko reče da Rumunija i Španija nisu priznale Kosovo. Da, ali one su ekonomski i politički džinovi za nas. Pre 30 godina je bilo drugačije, šta se u medjuvremenu dogadjalo i ko nas je sve „predvodio“, znamo svi.

  5. Pismo koje je uputio Tramp tj njegova administracija pre neki dan Srbiji jasno pise kako oni vide resenje ove situacije. Isto resenje kao kada su nas bombardovali ’99 godine. Da se prizna tzv drtava Kosovo. A Vucic se toliko hvali prijateljima i postovanjem Srbije u svetu a evo njegovog doprinosa u ovih 7 godina vlasti. Isto kao onda kada je bio ministar samo sto su nas onda i bombardovali.

  6. Na panelu Minhenske bezbednosne konferencije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić: „Ne odbacujem mogućnost da dođemo do kompromisnog rešenja, ali danas smo, nažalost, veoma daleko od toga“.

    U intervjuu za američki Blumberg, posle dva dana, predsednik kaže da je za postizanje konačnog dogovora sa Prištinom – došlo vreme.
    „Obe strane znaju šta hoće i to nije tako daleko kako se čini.

    ????????????????????

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.