Bogosavljević: Broj onih koji će glasati na izborima na ivici polovine ukupno upisanih birača

Ostavite komentar


  1. Nema problema, kreatori tzv izbora ce posegnuti za „glasovima iz dijaspore“, pa ce „glasaci“ iz Republike srpske, sa severa Kosova, izbeglice i odakle god bude trebalo, da priskoce u pomoc. Bice vise glasova nego glasaca ako se tako odluci u stabu vrhovnog komandanta.

    1. @Johan***A šta ćemo sa glasovima ostalih glasača sa Kosova,“južne srpske pokrajine“?I oni se valjda računaju?

  2. Istraživanja nisu baš pouzdana. Prema statsinici izaćiće veliki broj građana.

  3. 2,4 miliona nisu 50% od upisanih 6,8 miliona! To su samo 35%. Za koga ovaj gospodin radi?

      1. Pogledajte samo kako lukavo pripremaju legitimizaciju nelegitimnog glasanja, jer ovde nema ni i od izbora. Samo napred, Putinovom stazom…

    1. A sta ti mislis zivota ti, bilo bi interesantno i poucno tvoje misljenje za siroke narodne mase?

    2. Ja neću izaće ne zato da bi bojkot uspeo već da mogu svojoj unuci u Švedskoj kažem da njen deda nije bio među onima koji su je oterali na Zapad.Kako može da uspe demokratija u zemlji gde se i mediji isključuju ako drugačije misle,kao recimo N1..nARAVNO bojkot.

  4. Na predsenickim izborima 2017. bilo je upisano 6.724.949 biraca. Tada je se govorilo da je to veliki broj. Vlasti je tako odgovaralo jer se veci broj neizaslih deli proporcionalno.Smisao Bogosavljevicevog oglasavanja mozda i jeste da se revidira bro biraca na 4,8 miliona. Sto daje sasvim drugu sliku izlaznosti, a jasno je izlaznost po postojecoj statistici nece dosegnuti 50%. Da li ce se broj biraca ustanoviti kao i izborni cenzus. Dekretom i individualnom procenom?

  5. U Srbiji po popisu ima 6.800.000 biraca.Kaka sad oni kobajagi znaju da ih stvarno ima oko 4.800.000.pokusavaju da bojkot koji će siguran sam biti uspešan podcene i na svaki način je počelo već silovanje.Jer kako pod pretpostavkom da će izaći 2.500.000 biraca može činiti 50% izašlih.Znaci kraja je već sada pocela.

  6. Analogija: nacionalna država – osoba (fetus, dete, adolescent, čovek). Za 200 god naše nove državnosti mi još nismo stali na svoje noge još uvek smo u fazi „fetusa“ kao društvo. Znači nismo sposobni da preživimo samostalno. Potrebni su nam drugi subjekti (spoljni) bez čije pomoći ne bi mogli preživeti (nikada nismo za tih 200. g bili sposobmni da punimo budzet zemlje, da stvorimo neophodnu infrastrukturu,…). Društvo-Fetus umislio da je društvo-čovek! Naravno da je za tu grešku u koracima odgovorna elita. „Prvo skoči pa kaži hop“! Umesto socijalizacije koja bi od nas načinila „državu-čoveka“ (sposbna da samostalno preživi) ratovi, ratna mržnja, netorlerancija, anticocijalizacija, atomizacija, zaglupljivanje…

  7. I ovaj bi trebalo da odgovara za uticaj na izborni tok svojim laznim procenama u korist sns-a.

    1. Mislim da grešite,da je gospodin
      Bogosavljević. profesionalan, ako ga vreme ubrzo ne demantuje .
      Sve je moguće …

  8. Bojkot prorežimskih medija ! Bojkot naručenih istraživanja ! Bojkot izbora !

  9. Donesite onaj grcki zakon o (poluo)obaveznom glasanju.
    Ako nemas dokaz da si se pojavio na glasackom mestu na izborima (ne moras da glasas, ali moras da se pojavis i upises), sledece produzavanje vozacke dozvole ili izdavanje pasosa ce da te kosta 1000€!!!!
    Pa ce izlaznost biti 90% !!!

  10. Manite se procenata,na proslim izborima je izaslo oko 3 770 000 gradjana,tako da je to parametar kojim se odredjuje uspeh ili neuspeh izbora ili bojkota,tako da ce stvar biti jasna,bez mogucnosti da bilo ko filozofira.

  11. Kako gospodin zna koliko upisanih birača živi u Srbiji a koliko ih je u inostranstvu i za šta je taj broj relevantan? Da već nije poznato da gospodin radi za vlast i da nije objektivan, pomislio bih da mu matematika i % idu loše. Ovakav račun i pristup vređa inteligenciju a mogu misliti šta će im još pasti na pamet u naredna 3 meseca.

  12. Da li je ovo EPP prilog protiv bojkota kako javlja „Beta“ a prenosi „Danas“? Kontradiktornost u naslovu i podnaslovu nije slučajna već namerna!? Gospodin S.B. tvrdi a mediji prenose da „najmanje polovina će glasati“ od onih koji žive u Srbiji „a broj izašlih će najverovatnije biti na ivici polovine ukupnog broja upisanih“ i onih koji žive i onih koji ne žive u Srbiji al su na biračkom spisku !? Procenjeni broj glasača koji žive u Srbiji je 4,8 a ukupno upisanih 6,7 miliona. Polovina ta dva broja je 2,4 odnosno 3,35 miliona, što je razlika od milion. Gde je tih skoro milion birača „na ivice polovine“!?

  13. Zamolila bi gospodina Bogosavljevica, da nam tih 50% za SNS, pobliže podacima objasni
    Koje su to strukture stanovništva !?
    Užas je već to ćuti , s kamoli doživeti .
    I onda se ja pitam ,Dokle ćeš se ti Gordana bstrgsti za bolje sutra ovom narodu , kada je tebi i ovako da ili bez Vučića život u normalnom stanju .
    I opet sam Ja protiv njega , profesionalno po struci pravnika , po normalnom vaspitanju moje kvalitetne Vojvođanske porodice , po rođenju i odrastanju u mom Beogradu , koga ološ devastira .
    Zato se ja često čujem u komentarima. , pa ko god ih čitao ,,mišljenje ne menjam , ali Vučića bi sutra promenila …

  14. Najvece razocarenje opozicije bice sto ce bojkot propasti , jer ce namerno ljudi izaci da glasaju da bojkot propadne, do sad je na izbore izlazilo izmedju 50 i 55 posto glasaca , zivi bili pa videli da ce sad izaci isto kao i do sad ako cek ne i vise , e onda cu vas opozicione botove da pitam a sta cete sad

    1. Ha, ha, naravno da ce izaci na glasanje za velikog vodju najvise glasaca u novijoj srbskoj istoriji, jer nece biti nikog da kontrolise izlaznost. Sad kad krenu zombiji da iskazuju ljubav svome vodji…

  15. Za ovog Vučićevog stručnjaka, broj onih koji će glasati na izborima bio bi „na ivici polovine ukupno upisanih birača“, i kad bi ta brojka nezadovoljnih Vučićem&Co bila i 75%.

  16. Kaže, 6.800.000 upisanih a ima 5.000.000 izdatih ličnih karata, govori da su spiskovi najveći problem izbornog sistema., Sa razlikom od 1.800.000 mrtvih birača će se manipulisati, jasno je da je BOJKOT opravdan.Izlazilo je 50-52% glasača bez bojkota i sa tom polovinom je SNS dobio manje od 50% glasalih. Znači da je preostalih glasalo za Dačića oko 5%, i ostalih 45% za opoziju.Neka ne izaže tih 40% na izbore biće na glasačkom polju izašlih od prethodnih izbora.Vučić će dobiti izbore sa 25% glasčkog tela a to će biti dobrih oko 80% glasača koji su glasali, i biće proglašena veličanstvena pobeda, jedino viđena u Nemačkoj u vreme poznatih vlasti .30-tih godina prošlog veka.Kako će to Evropa priznati videćemo.

  17. Ko sprečava građane u inostranstvu da glasaju ili da bojkotuju izbore. Ako od 6,8 miliona upisanih na izbore izađe 2,4 miliona onda je to 35% a ne 50%.

  18. U Srbiji zivi od 90 godina 2 miliona prekodrinskih Srba. Oni imaju dvojno drzavljanstvo i prijavljeni su i u Srbiji i Bih i Hrvatskoj i Kosovu. Tu su prijavljeni da bi po popisima u tim zemljama izgledalo da tu zive i da bi imali privilegije (npr. Hrvatski pasos a zivi u Beogradu i putuje gde hoce…..) Sa tim glasovima koji se najverovatnije i dupliraju (kao dijaspora iz Bih i stanovnik Beograda….) mogu se ubacivati i manipulisati sa glasovima. Sada se spominje cifra od 4.8 miliona Srba sto nije objasnio da li su to broj Srbijanaca bez prekodrinskih Srba.? AV uvek ima 1.8 miliona glasaca i to su uglavnom prekodrinski Srbi tako da ako izadje 45% od ukupnog broja(obicno 56% izlazi) AV ce imati 65%.sto je jos samo Tito dobivao.

  19. Sve je ovo najblaže rečeno jako daleko od istine.
    1. Ustav ne važi kad se potpisuje Briselski sporazum a važi kad ne predviđa prag izašlih od broja UPISANIH kako se bojkot ne bi važio. Smešno.
    2. Šta je sa milion i nešto upisanih koji su van zemlje i koji su upokojeni a glasaju preko kontrolora SNS na BM?
    3. Šta sa listama kontrolora političkih stranaka i pokreta u proširenom sastavu koje popunjava vladajuća SNS i sebi uzima glasove, to se radi permanentno i svi akteri na političkoj sceni to znaju.
    4. Prva stvar oko čega svi u Srbiji moraju da se SLOŽE, jer se zemlja iz gore navedenih razloga nalazi u ozbiljnoj sudbinskoj krizi je OBAVEZNOST IZLASKA NA IZBORE ZA SVE KOJI IMAJU SRPSKI PASOS I SRPSKO DRZAVLJANSTVO BEZ IZUZETKA!
    ITD

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.