Bojan Pajtić: Opozicija u Skupštini daje legitimitet režimu

*Mlade ljude niko nije instruisao - nikakav Soroš, Janković ili ja *Studenti su poslušali uzvik Stefana Hesela - "Pobunite se"
Bivši predsednik DS stranke govori za Danas o protestu protiv vlasti

Ostavite komentar


  1. Do pre dve godine živeo sam u Skoplju i pisao sam kolumne. Neka prof. Pajtić zna da ovo što se sada dešava u Makedoniji je posledica što je opozicija posle poraza na izborima, napustila Skupštinu, baš zbog nameštanje izbora i to u glavnom gradu. Jer, kao i ovde u Prestonici, i tamo su u opticaju najveća količina novca. Zapadni predstavnici su molili opoziciju da se vrati, ali se nisu vraćali. Za razliku od Vučića lider VMRO, Gruevski je neuporedivo sposobniji da vodi Vladu, iako kulturoški je na istom nivou svesti, niskom. Jer njegovi Programi, kao i i ovaj zadnji tokom izbora iz prošle godine, imam ga kod sebe, predloženi su Projekti sa cenom koštanja i vreme trajanja izvođenja radova. No, kako se osetio svemoćnim, jer su godine prolazile, a Sobranje bez opozicije, naravno i divljenje njemu od strane njegovih najbližih saradanika i rođaka, a onima Sitel tv kao Vučić Pink, poželeo je da prisluškuje opoziciju, no i sve one koji su pisali i govorili protiv Njega, a to je bila Vlada. Kada je zaključio da može da uzima koliko poželi i malo više, i to je radio, ta još su snimali i međusobne telefonske razgovore o visini proviziji od stranih investitora. Neko tvrdi da je snimke prilsuškivanja predao opoziciji neko iz DB policije. A drugi misle da su počeli da ga snimaju i službe Britanske ambasade na predlog Amerike. I ti su snimci došli u ruke opoziciji. I, sada je pat pozicija. Jer,vlast ima dovoljan broj zadovoljnih glasača, a opozicija krivične prijave protiv premijera i njegove družine. Predsednik države, Ivanov, koga je izabrao po svojoj volji predsedsnik Vlade, Gruevski, stoji na strani optuženih, čak ih je abolirao. Albanci čekaju. Ostalo valjda znate. Upravo se Vučić sprema da vlada kao predsednik države i kao predsednik Vlade. Ne misilite valjda da će nešto da odlučje slinavi Stefanović?!

  2. vrlo dobra analiza situacije. svaka cast pajticu, da je vise ovakvihh ljudi.

  3. Srbija je u stanju jednoćelijskog organizma sa neorganizovanim jedrom. Sav sadržaj pliva po citoplazmi. Nešto slično jajetu, zvanom mućak.

  4. Sta uopste ima da izjavljuje covek bez bilo kakvog kredibiliteta o bilo cemu. Cak i da je u pravu svojim prisustvom moze samo rasterati istomisljenike od bilo koje ideje za koju se zalozi. Pajtic je proslost i nadam se da ce i ostatak politicke scene otici u mracnu istoriju. Treba nam direktna demokratija sa javnim konkursima za svaku poziciju, od predsednika do kafe kuvarice.

  5. Zasto opozicija ne treba i ne sme da izadje iz Parlamenta? Sve je ociglednije da je cilj AV uvodjenje jednopartijskog sistema gde bi on bio kao Josip Broz /koga sve cesce pominje/ a SNS bila kao SKJ. Opozicione stranke bi bile marionete, za pretstavljanje pred strancima koji ga podrzavaju i ne vide, ili nece da vide sta on radi sve ove godine u Srbiji. To bi mu omogucilo da sledecih 10 godina bude na vlasti, a mozda ga SNS i "narod" proglasi i dozivotnim predsednikom. Nesrecna Srbija.

  6. slobodane@ pa sve to isto je i sam Pajtić za sebe rekao, i da bi njegovo prisustvo rasteralo… i da je bivši političar….itd. Molim da pre komentarisanja malo pažljivije pročitate tekst. Hvala.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.