Borko Stefanović: Aleksandar Vučić nije pobedio nikog i nije zaštitio ništa 1foto M.K./ATAImages

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je naglasio da Aleksandar Vučić nije pobedio nikog i nije zaštitio ništa, navodi se u saopštenju SSP kao reakcija na hvalospeve predsedniku Srbije Vučiću u režimskim medijima i slične objave premijerke Ane Brnabić na društvenim mrežama nakon samita u Atini.

Stefanović navodi da je svakom razumnom čoveku jasno da Vučićeve velike diplomatske pobede postoje samo u režimskim medijima.

„U realnom životu Vučić je potpisao Deklaraciju koja se nije menjala u skladu sa njegovim željama već je praktično ostala ista kakva je na početku predložena. U njoj se predviđa gonjenje svih koji su odgovorni za ratne zločine u Ukrajini, a to znači Vladimira Putina i ekipu iz Kremlja, što je Vučić prihvatio“, navodi on.

Prema njegovim rečima, u realnom životu, Vučić nije sprečio Ukrajinu i Grčku da priznaju Kosovo i Metohiju jer oni to i nisu planirali da urade.

On je dodao da je samohvalisanje i naručeno horsko obožavanje Vučića kao najvećeg zaštitnika nacionalnih interesa, jeftina predstava koja treba da prikrije nedostatak politike koja bi Srbiji omogućila sigurnost i normalnost.

„Vučićeva turneja po televizijskim studijima od Milomira Marića do Jovane Jeremić, koja nam sledi nakon Atine i priče o herojstvu u Atini su tragikomično svedočenje koje neće moći da sakrije opasnost samoizolacije, koja bi imala katastrofalne posledice po državu i narod sa kojim se ovaj režim uporno igra i to samo da bi se sakrio od odgovornosti zbog korupcije i kriminala koji haraju Srbijom“, piše Stefanović.

Kao zaključuje, kod građana, svaka ovakva pobeda izaziva strah jer znaju koliko su Srbiju u prošlosti koštale Vučićeve pobede.

„Jedini način da se obezbedi stabilnost jeste usklađivanje spoljne politike sa politikom EU i sprovođenje reformi koje će obezbediti našoj zemlji da postane deo EU najkasnije do 2030. godine kako to SSP predviđa u svom programu Pravac Evropa” zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari