Borko Stefanović: SNS gubi izbore zato neće da ih raspišu 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je večeras da se politička kriza rešava na dva načina – jedan je nemoguć, ne žele ga građani ni opozicija, a drugi je mirno na izborima.

Politička kriza se razrešava na izborima, a Srpska napredna stranka (SNS) gubi te izbore, oni bi već danas izgubili izbore u Beogradu i zato neće da ih raspišu, iako je Aleksandar Vučić to obećao građanima Srbije, istakao je Stefanović u gostovanju na televiziji Nova S, saopštila je SSP.

On je upozorio da vlast mora da ispuni ono što su joj tražile relevantne međunarodne institucije OEBS i Evropska komisija, kao i opozicija, a „ako to ne urade, neka se ne nadaju i neka ne očekuju da će imati izbore kakve su imali do sada, da će moći na nnima da kradu“.

Imaćemo adekvatan odgovor na to. Ako ne ispune, tog momenta su pocepali i Ustav i zakone. Kada se vlast ponaša tako, a vidimo kako se ponaša 11 godina, više nas ne obavezuje ništa sem zakona da na miran način pritisnemo vlast da se privede poznaniju prava, kako kaže najbolji student Pravnog fakulteta u istoriji, rekao je Stefanović.

Na pitanje šta misli o spotu Američke ambasade, Stefanović je rekao da ga ne razume potpuno.

Verujem da američka i svaka druga ambasada prati sopstveni interes, a mislim da bih imao bolju ideju za spot. Napravio bih, recimo, spot gde biste mogli da vidite u Skupštini Jovanova, Orlića, Anu Brnabić, Đukanovića i druge da govore “strani plaćenici”, “izdajnici”, “plaćaju vas američkim parama”, “vi ste eksponenti američke politike”, “vi hoćete nezavisno Kosovo”, što je sve laž i budalaština, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, mnogo efektniji spot bio bi kada se vidi šta su dela ove vlasti, a ne reči, jer su njihove reči laž, što je dokazano time što su zaustavili evropske integracije, što nema otvaranja poglavlja i nema reformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari