Borović: Vučić se plaši otvaranja dosijea

Ostavite komentar


  1. Uh, uh, uh… a šta li bi tek tvoj dosije rekao, i dosije Sunjer Boba o ubistvu gardista.

    1. Da su tvoja deca prosla kao ona dva nesrecna gardista , da li bi se onda tako salio sramoto sramote!?

  2. Kako navodi da rascistimo sa komunistickom prosloscu a zatim da je sistem vladanja razvanjen 2000god. Sto bi onda rasciscavali sa komunistickom prosloscu ako je koliko toliko bilo nekog reda . Kontradiktoran je i sa svojim iskustvom nimalo ubedljiv u argumentacijama za pokretanje ozbiljnije politike ili opozicije …

    1. Rasplinjuješ temu, otvaranje dosijea je neophodno za društvo. Vođe vladajućih i opozicionih partija…današnjih, jučerašnjih, kojih god – ogroman broj njih je u dosijeima, pa da vidimo ko je ko i ko je šta. Osim raskrinkavanja ličnosti, otvaranje dosijea razvlašćuje službe, zapravo im oduzima ucenjivački kapacitet, alat za vladanje iz senke decenijama. Batali ta tvoja kićenja, kontradiktornosti…ozbiljnosti… i ostale glagoljive podmetačine.

      1. Ne rasplinjujem temu nego citam sta je advokat izjavio. Ako su mu potrebne informacije od javnog znacaja moze se obratiti regularno zakonski i ispostuje proceduru i dobice informacije. Otvaranje dosijea onda i nema posebnog znacaja za javnost i buduce politicko delovanje u RS. Trazeci dosijee je isto kao da neko njemu upadne u kancelariji i kaze mu dajte sve predmete na uvid i skine tajnost postupaka… neka on obelodani tajne iz svoje kancelarije je isto kao da bezbedonosne sluzbe obelodane tajne dokumente. Na zalost premalo poverenja u sluzbe koje vode racuna o bezbednosti gradjana i drzave a previse teorija zavere

  3. Sasvim ispravno g.Borovicu.SPS,SNS i drugi imaju godinama svoje pravne timove,sa ljudima na koje čeka Mehanizam Haga.Sve to treba lustrirati,menjati Ustav,definisalo državu i uvesti sistem nezavisnog sudstva.Dosta težak put za Srbiju.

  4. JESI LI SIGURAN DA ZELIS DA SE DOSIJEI OBELODANE I DA NEBUDE POSLE DA JE TO ,,PROTIVUSTAVNO IDA SE KOSI SA ZAKONOM,,

  5. Na žalost gospodin Borović je u pravu. Siguran sam da služba i dalje gospodari Srbijom.

    1. Potpuno se slažem, sva dosijea treba otvoriti kao što je to urađeno 2000. Ili 2005. Ili 2010. Ili…kad beše DS otvarao dosijee? Da se razumemo, ja sam iz zemlje pobegao zbog ovih zlotvora ali bilo je i ranije prilika da se ovo uradi pa nije. I nikad neće jer zapadu ne odgovara da se sazna ko radi za njih.

      1. Ти си од злотвора побегао ка злотворима!!!!!

        1. Nije se dobro izrazio kao i njemu slični nije pobegao, dobrovoljno je otišao.
          Manjak inteligencije ih tera da „pobegnu“ zaraditi više novca nego li kod svoje kuće.

  6. Mozda se Vucic i ne plasi, mozda trazi pogodan trenutak za otvaranje dosijea , problemzaSrbiju je je sto Srbija uglavnom ne resava ni jedan problem koji joj se desi, neke ne moze a neke ne zeli a neke i ne zna daresi, neke usled korpucije ne resava, neke zbog izdaje domacih izdajnika ne resava , mozda je doslo vreme da se sve resi pa sta bude. Ne bi trebalo biti nista lose za drzavu .

  7. Da li bi bilo ko bio iznenadjen da sazna da je vucic proizvod udbe kao i njegov otac seselj?

  8. Ovo je trebalo uraditi odmah posle 5.10.2000. Da je tada uradjeno ono što su uradile sve bivše socijakističke države, uključujući i Sloveniju, ne bi se Srbija 30 godina vrtela u začaranom krugu bezperspektivnosti sa istim „figurama“ u ili na vlasti.

  9. Gospodine Boroviću, Vi izgleda zaboraviste da je nešto slicno trebala da uradi vlast od 2000- , da otvori sva dosijea, ali od toga beše slaba vajda. Samo su pojedini mogli da vide svoj dosije i ništa više. Umesto, kako danas smatrate, da se sve prikaže javno tada to iz sebi znanih razloga uopšte niste hteli. Čega ste se Vi tada plašili da se javno objavi, a danas kritikujete druge?

  10. Боровић директно циља да се отворе „досије Б92“ да би се установило чијим новцем је настао и како је Ђилас „авиоинжењер“ убачен од студента продекана да буде
    уредник информативног програма.
    Боровћ сада ради за „Народну странку“ Јеремића као што је радио за СПО Драшковића

  11. Evo i ovaj se pojavio, pokušavaju da ponove scenario iz 2000 godine a da još nisu objasnili svoju komunističku prošlost na čelu sa Vukom Draškovićem. A možda Vuk i kompanija sada radi sa Vučkom.

  12. Nedostaje ŽIKA PETROVIC, I jos drugi.
    Inace, nesumnjivo je da je BANDA DOS-a unistila svu dokumentaciju koja dotice njih.
    Samo histericno rusenje Šilerove,
    Veoma ubedljivo govori o tome

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.