Boško Obradović ocenio da je Kosovo najvažnije pitanje 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da su Kosovo i Metohija najvažnije srpsko nacionalno pitanje i da tu nema mesta za partijske podele, već je potrebno nacionalno ujedinjenje.

On je u saopštenju istakao da je Srbija izložena sve većim pritiscima sa Zapada da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, kao i da je teror Prištine nad Srbima sve otvoreniji, te da je potreban zajednički odgovor svih struktura društva i države.

„To novo nacionalno jedinstvo moguće je postići samo oko nove politike, jer je dosadašnja politika aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji krahirala i mora da se menja“, naveo je Obradović.

On je dodao da taj nacionalni dogovor treba da uključuje Skupštinu Srbije, Srbe sa Kosova, Srpsku pravoslavnu crkvu, Srpsku akademiju nauka i umetnosti, Maticu srpsku i predstavnike Srba iz regiona i rasejanja.

Obradović je naglasio da je najvažniji zadatak državotvorne i patriotske opozicije u Novoj godini da ne dozvoli da ikada više Srpska napredna stranka i Srpska lista same odlučuju o sudbini Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari