Obradović povodom Dana RS: Želimo ti da u ovom veku postaneš samostalna i ujediniš se sa Srbijom 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, da je to „najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih 100 godina“.

„Srećno ti navečerje Krsne Slave, Republiko Srpska. Ti si najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih 100 godina. Ti si naša svetinja i ideal slobode. Volimo te. Želimo ti da u ovom veku postaneš samostalna i da se ujediniš sa Srbijom. Drina nije granica nego kičma srpskog naroda“, napisao je Obradović na Tviteru.

Dan Republike Srpske obeležava se povodom 9. januara 1992. godine, kada je tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u Sarajevu proglasila Republiku na područjima srpskih autonomnih regija i oblasti i drugih srpskih etničkih celina u Bosni i Hercegovini.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine dva puta je proglašavao taj praznik neustavnim, 2015. i 2019. godine, dok je Republika Srpska te presude odbacila kao neutemeljene.

Istog datuma, nezvanično se obeležava i slava Republike Srpske – Sveti arhiđakon Stefan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari