Boško Obradović: Protest Srbija protiv nasilja posvetiti nasilju nad Srbima na Kosovu 1foto FoNet Milica Vučković

Lider pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas organizatore protesta „Srbija protiv nasilja“ da naredni protest bude posvećen temi nasilja nad Srbima na Kosovu.

„S obzirom da je tortura nad Srbima na Kosovu i Metohiji svakoga dana sve veća, da je nekoliko ljudi sa severa uhapšeno i da su juče prebijeni maloletni brat i sestra od strane albanskih separatističkih policijskih jedinica, smatram da imamo dug prema našim sunarodnicima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini i da je potrebno da im pružimo snažnu podršku“, rekao je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da je Kosovo sastavni deo Srbije, prema tome o dešavanjima u tom delu države treba takođe govoriti na protestima koji se bore protiv nasilja u celoj Srbiji.

„Takođe, predlažem organizatorima da za sledeći protest u Beogradu pozovemo kao govornike upravo neke od žrtava nasilja sa Кosova i Metohije ili nekoga od predstavnika Srba sa severa koji ne pripadaju Srpskoj listi i zbog toga trpe progon, kao što je Nebojša Jović“, naveo je Obradović.

Ocenio je da aktuelna vlast nema rešenje kako da zaštiti Srbe sa Kosova i da opozicija i učesnici protesta treba zajednički da ponude rešenja za očuvanje Kosova u sastavu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari