BOSS: Konaković imao selektivan pristup u razgovorima 1foto N1

Bošnjačko- srpski savez (BOSS) optužio je ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da je u Novom Pazaru imao „selektivan pristup u razgovorima“ i „da na taj način produbljuje podele u bošnjačkom korpusu“.

Ova partija je „neprijatno iznenađena“ ponašanjem ministra države koju većina Bošnjaka smatra maticom.

Konakovića su „podsetili“ da u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) većnike imaju četri liste i koje predstavljaju skoro 40 odsto Bošnjaka koji su glasali.

„Ignorisanje predstavnika dve liste, a favorizovanje druge dve je nediplomatski i neprimerno“ – navodi se, u saopštenju BOSS i ocenjuje da je „neprihvatljivo da jedan državni funkcioner BiH u toku svoje posete Novom Pazaru, potpuno ignoriše rukovodstvo grada“.

BOSS konstatuje da „bez obzia na političke razlike i lične simpatije gospodina Konakovića, institucije moraju da se poštuju. To je merilo naše političke kulture i zrelosti“. Konaković je od BOSS dobio pohvale za posetu Srbiji i razgovorima sa državnim zvaničnicima, jer su „ovakvi sastanci važni za jačanje saradnje, afirmacije evropskog puta regiona prevazilaženja otvorenih pitanja između dve zemlje“.

Bosansko-hercegovački ministar, juče je u Novom Pazaru, razgovarao sa predsednicom BNV Misalom Pramenković i predsednikom Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftijom Mevludom Dudićem.

U BNV većinu čine liste Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SDA Sandžaka, a IZ u Srbiji jedan od stubova sistema na čijem čelu je SPP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari