Božović: Berane je najbolja kopča Srbije i Crne Gore 1Foto: Sajt ambasade Srbije u Crnoj Gori

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović poručio je danas u Beranama da očekuje da se odnosi dve države značajno unaprede i najavio pomoć Srbije u realizaciji projekata u beranskoj opštini, kao što je finansiranje rekonstrukcije velikog gradskog parka kod Lima.

Berane je najbolja kopča Crne Gore i Srbije, grad duhovne tradicije i multietničkog sklada, ocenjeno je na sastanku predsednika opštine Berane Dragoslava Šćekića i Božovića.

Sastanaku sa ambasadorom, u kući vojvode Gavra Vukovića, prisustvovao je i predsednik Skupštine Opštine Novica Obradović.

Šćekić je istakao da je današnja poseta ambasadora Srbije od velikog značaja za Berane, ako se ima u vidu da veliki broj građana Berana gravitira prema Beogradu i Srbiji.

„Srbija je uvek prisutna u Beranama. Danas smo sa uvaženim ambasadorom razgovorali o mnogim značajnim temama. Bilo je reči o saradnji Crne Gore i Srbije, i Berana u okviru te saradnje“, rekao je Šćekić.

Naveo je da je tokom sastanka razgovorano o projektima koji bi mogli da se realizuju u opštini Berane u narednom periodu, a fokus je bio na ekonomskoj saradnji, koja je značajana za razvoj ovog kraja i Crne Gore.

Ambasador Božović se zahvalio građanima Berana na odbrani zajedničkih vrednosti Srbije i Crne Gore.

„Veliko hvala građanima Berana za odbranu srpskog jezika, crkve i svetinja, na jedan dostojanstven i miran način, ne ugrožavajući Crnu Goru i ne dovodeći u pitanje njenu državnost“,rekao je Božović.

On je istakao da se Srbija kao susedna, prijateljska i bratska država nikada nije mešala, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, iako smo, kako je rekao, „veoma neargumentovamo, vrlo zlonamerno i nepravedno optuživani za nekakvo mešanje u prethodnom periodu“.

Božović je rekao da Srbija državu Crnu Goru apsolutno poštuje kao međunarodno priznatu, suverenu, nezavisnu članicu Ujedinjenih nacija, najbližeg i najiskrenijeg suseda, prijatelja i brata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari