Branko Miljuš: Srbija između nemačkih svinja i francuske nuklearke 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

“Pre deset godina Vučić je najavio dolazak nemačke kompanije Tenis koja je trebalo da uloži stotine miliona evra i otvori desetine farmi svinja” podsetio je Branko Miljuš član Predsedništva SSP, a saopštila ova partija.

Kako se dodaje u saopštenju, on je ukazao da „predsednik Srbije danas kada ništa od svega toga ne postoji, priča o modularnim nuklearnim elektranama iz Francuske, pri čemu za lažna obećanja o svinjama nismo platili ništa dok je Vučić da bi pričao o nuklearkama potrošio tri milijarde evra naših para koliko košta 12 vojnih aviona čiju kupovinu je ugovorio“.

“Između te dve priče, Vučić je svaku porodicu zadužio za dodatnih 5.000 evra pa se iz Srbije beži, a nas prema rezultatima popisa, ima milion manje” tvrdi Miljuš.

On dodaje „da je za tih deset godina, novokomponovana naprednjačka elita, isisala milione evra iz budžeta, zloupotrebljavajući čak i novac namenjen za borbu protiv vršnjačkog nasilja za šta se tereti Šapićeva sekretarka za brigu o deci – Aleksandra Čamagić“.

“Jedini način da se zaustavi dalje propadanje Srbije i uvođenje jednopartijskog sistema jeste smena ovog režima na izborima, koje su Vučić i naprednajci obesmislili i pretvorili u festival nasilja u kome se ljudi ucenjuju i obmanjuju, a glasovi kupuju i uvoze” naglašava Miljuš.

Kako zaključuje, zato je „neophodno hitno usvojiti preporuke ODIHR-a, zahteve opozicije i nevladinog sektora jer je to jedini način da se reši politička kriza čije razmere se najbolje vide po tome što 120 dana nakon izbora nemamo Vladu, pokrajinska i republička Skupština ne zasedaju, a Beogradom upravlja Aleksandar Šapić kome su Beograđani već dva puta rekli da ga ne žele“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari