Branko Ružić: Ne postoji dogovor – Vučić predsednik, Dačić premijer

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije govori za Danas o odnosima u vlasti i u opoziciji

Ostavite komentar


  1. Videćemo šta će biti konačno, ima dosta vremena do tad pa će se moći doneti prava odluka za dobrog premijera.

  2. Svako od njih zna svoj zadatak a kako se kome zove funkcija je manje vazno.

  3. Branko Ružić, moj jedini prihvatljivi političar član SPS, upravo zbog disonantnih tonova u njegovim izjavama , prema vladajućim stavovima AV koje je ID,kao i svi funkcioneri SPSa na vlasti, bezpogovorno podržavali, što je i uzrokovaĺi tezu da SPS gubi svoj identitet. Ružić je dao intervju DANASu, prepun opštih mesta koji se može objaviti i za godinu dana pa da bude "aktuelan" koliko i danas. Ono što je na prvo čitanje odmah uočljivo je da je Ružić ublažio svoju retoriku i približio je zvaničnoj politici, ako to štogod postoji, ili je to ad hok politika AV, pa šta ispadne. Zanimljiva je i Ružićeva teza da je SPS podastrla svoj kredibilitet, u državotvornom interesu i svom energijom podržala zajedničkom kandidatu AV, prepoznajući u njemu taj interes, kao da su ostali kandidati zagovarali anti drzavotvornu politiku? Očigledno je da se Rùžić, ovim intervjuom, "nudi" za neko mesto u Vladi, što neće naići na saglasnost AV…

  4. Ljutim se, zašto ovako ugledan list intervjuiše ovog SPS šarlatana.

  5. Ne postoji dogovor ali SPS ocekuje.Bez obzira bude li Dacic premijer ili ne, bice siguran veran saradnik buduceg premijera.

  6. Veli: mi se ne bavimo plitkoumnom interesnom trgovinom.
    Pa vi se samo time i bavite

  7. SPS i SNS pokazali su da uzajamnim poverenjem i težnjom ka istim ciljevima, postigli su uspešnu saradnju i odnose.

  8. ….zaista zgubidan pa pročitati sve što je ovaj bumbar nadrobio.
    Naslov sve govori; dogovor postoji.
    Prosto ko pasulj.

  9. Jedine tuzne figure politicke estrade su pripadnici vladajuce koalicije koji su zbog vise moci suspendovali drzavu. Raspisace vam Vucic opet izbore. Ako ne zloupotrebite aparat prinude vasa estrada ide u istoriju kao najtuznija prica srpske politike.

  10. Ružić je jedan ohol čovek i to mu je glavna karakterna osobina. On treba da zna da su političari koji su vodili zemlju poslednjih 30 godina doveli Srbiju do propasti. Tako da će i on i Dačić otići na najcrnje stranice srpske istorije, pod uslovom da u budućnosti ovde uopšte bude Srba!

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.