Briselska „iznenađenja“: Pred današnji dijalog/pregovore o Kosovu

BELEŠKE SA IZVOR(A)OM

Ostavite komentar


  1. U Srbiji odavno nema pravog informisanja. Što je tema ozbiljnija to je medijska ‘šminka’ veća. Halabuka se stvara kada treba prikriti pravu istinu a ako je nešto pred svršenim činom pušta se ‘buva’ o mogućem stradanju, neviđenim pritiscima, borbi za našu stvar do zadnjeg … Sve u svemu, magla (ili pre smog) a većini to paše, dok računaju koliko će moći da odgrizu od parčeta ponuđenog sendviča …

  2. Nikada nije bio problem u dokumentima i ponudama koji se nude pre potpisivanja SPORAZUMA. Ali, zapadni partneri ili u nasem slucaju tzv, KVINTA, ni jedan sporazum nisu sprovodili onako kako je potpisan, vec su posle potpisivanja prelazili u novu fazu onoga sto su zapoceli pre sporazuma, devastacije nasih prostora, drzava, i naroda. Naravno koristeci obilato mogucnost ucene naseg glavnog pregovaraca, jer su ga korumpirali, pa on posle potpisivanja sve cini u njihovom interesu samo da bi zadrzao ‘necasnu nagradu’. Da je pogodba casna sve bi bilo prihvaceno i dugorocno stabilno.
    Ali jos od kaubojskih vremena Zapad samo mase dolarima ispred nosa, a u sustini non-stop VARA i zato kod svakoga izaziva uznemirenje.
    Naravno dok mi vodimo takve pregovore, a evo vodimo ih od 1992. Godine, mi nista ne mozemo da radimo u miru. Stojimo u mestu kao i nas razvoj. Drustvo nam se kvari. Uz pomoc tog istog pregovaraca sa zapada. Kriminalizuje nam se drustvo, propadamo do konacnog raspada. Sto je konacni cilj naseg pregovaraca sa zapada da unisti svaku, pa i nasu malu konkurenciju i preotme trziste od nasih proizvodjaca. I preoteli su ga skoro 80 odsto.
    Za to niko ne treba da nam ispira mozak, jer mi jasno vidimo da iza svih tih velikih pregovora i sporazuma stoji jasan cilj da nas ostave bez zivotne i ekonomske egzistencije. Ali, valjda i mi Srbi imamo pravo nesto da radimo. Ili ce bas na nasem slucaju KVINTA da vrati robovlasnistvo u svetski pravni saobracaj. Mada smo mi Srbi malo nepodobni za tu trgovinu, jer nam je prirod darovala belu put. Sto ne ide ne ide.
    P.s. Samo bez cenzure

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.