Britanija još nije izdala vizu Haradinaju 1Foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

 Kancelarija za informisanje Vlade Kosova priznaje da premijer Ramuš Haradinaj još uvek nije dobio vize za Ujedinjeno Kraljevstvo, kako je i izvestila Koha Ditore.

U reakciji Kancelarije premijera navodi se da Ramušu Haradinju nije odbijena viza od strane Britanske ambasade. Dalje se naglašava da je premijer podneo zahtev za vizu pre nekoliko dana i da još uvek nema odgovora, jer je i dalje u postupku čekanja.

 „Premijer je pre nekoliko dana podneo zahtev za vizu i trenutno je u proceduri. Još uvek nema odgovora. Vremenom ćemo dati detalje posete, jer sada je rano, dok, za ono što je napisano, još jednom kažem – premijeru Haradinaju nije odbijena viza,“ navodi se u odgovoru Vlade, navodi Koha, a prenosi RT2.

 U subotu, list „Koha ditore“ objavio je da Velika Britanija još nije izdala vizu premijeru Ramušu Haradinaju, koji je dobio poziv od EBRD-a da u Londonu, 26. februara, učestvuje na investicionom samitu zapadnog Balkana.

Koha navodi da ni u jednom slučaju nije navela da je Haradinaju odbačena viza. Ukazano je na to da je učešće premijera Ramuša Haradinaja na Samitu upitno, prensi RT2.

Pozivajući se na vlastite izvore, list je objavio da Britanska ambasada u Prištini do sada nije obezbedila vizu za šefa vlade. Koha Ditore je tri dana čekala odgovor od Kancelarije premijera o ovom pitanju.

RTk podseća da je pre dve sedmice ambasada SAD odbila da Haradinaju izda vizu, zbog čega je onemogućena aktivnost u državi Ajova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari