Brnabić: Dačić izneo svoj stav o Kosovu, a ne stav Vlade

Ostavite komentar


  1. Ovaj govor ce uci u istoriji po nekompetentnim izjavama. Dacic ima svoj licni stav o Kosovu mada je minister ino poslova a pri tome premijerka kaze „Nemamo zvaničan stav Vlade Srbije, imaćemo ga čim budemo imali neki konkretan predlog na stolu“, Ovo nije nista drugo nego ponavljanje onog sto je rekao u vise navrata AV. To je samo potvrda kakvog premijera imamo koja usput ne vidi nista lose u govoru AVu Backoj Palanci koji je pri tome uporedio Hrvatsku sa Hitlerovom Nemackom. Njen deda bi sigurno na ovo rekao cuti dete smejaceti se ljudi. Bolje bi bilo da Ana vise paznje posveti situaciji u Srbiji nego odbrani lika I dela AV. Hrvtaska dobro zna gde ide I gde je stigla a kada ce Srbija tamo stici ne mozemo ni zamisliti. Sto se tice proslave I fasistickih izjava u Glini savetujem premijerku da na internet pogleda govor AV u Glini iz 90-tih pa mozda ce I postati jasnije neke stvari. U svakom slucaju sa ovakvim politicarima za Srbiju nema nade.

  2. Ne gledajuci koliki je licni Dacicev doprinos evidentnom gubitku KiM, a nije mali, svakako je za postovanje njegovo iznosenje misljenja. Jer, kakvo god ono bilo, bolje je od neiznosenje bilo kakvog misljenja, sto cini nasa premijerka bez portfelja sa ostatkom iste takve vlade. S druge strane, kralj je na stari i vec prepoznatljivi nacin u jednocasovnom govoru sludjivao narod svojim diluzijama i shizofrenim monolozima, uz rezime da ce isti taj sludjeni narod na kraju odluciti. Postoje poremecaji licnosti koji kontaminiraju porodicu, radnu sredinu i okolinu poremecenog, ali ovaj vid kontaminacije putem „kraljevih“ medija sve nas gura u psihijatrijsku ustanovu zvanu Srbija. U pripremi referenduma bar se, kralju nas, kaze koje su dve opcije za koje treba da glasamo. Da li cemo na referendumu sami upisivati i pitanja, koja su rezultat tvog unutrasnjeg dijaloga, o kralju? Bice ipak da je kralj go.

  3. Sta ce siroti Ivica. Sa jedne strane, placen je da kao politicar ima stav, sa druge strane Vlada ima isti stav kao i Vucic, ali im Vucic vec 6 godina ne govori sta je taj stav!

    1. Dacic da povuce potpis sa Briselskog sporazuma kojim je učinio neprocenjivu štetu Srbiji pa onda svi da daju ostavke, pa lustracija. I Dacic i Vucic su na vlast od Milosevica, ko je zaboravio neka se podseti

    1. Pa sad, ništa. Lepo je Miroslav Krleža napisao ‘Nigdar nije bilo da nam nekak nije bilo, pa nigdar ne bu da nam nekak ne bu.’ U prevodu, nesrećni smo od malena, od sve muke pesme pevamo… Voleo bih, majko mila, da sve ovo samo snevam, joj oj… Uh, pa ako ID nije timski igrač, može biti da je solo pevač!?

  4. „Izjavila je da Vlada Srbije još nema zvaničan stav o Kosovu i dodala da će ga imati čim bude imala konkretan predlog na stolu.„
    Даље нисам могао да читам. Прорадио ми стомак.
    Ово сам превео као „Чекамо какву ће одлуку да донесе АВ.„.
    „Izjave Ivice Dačića predstavljaju njegov lični stav, a ne stav Vlade Srbije, poručila je premijerka Ana Brnabić…`
    Министар у Влади износи став који није став Владе?! У каквој ми држави живимо?
    Министар износи став који није став Владе – Влада пада. Тако је у свим нормалним државама.
    Не знам шта се дешава са народом? Како ово може да прође без да народ дигне свој глас, а пошто их се ти гласови не дотичу, онда народ треба да дигне мотку. Друге нема.

  5. Brnabićka nije obišla Tršić. Nije posetila Vukovu kuću niti druge sadržaje u znamenitom mestu Tršić. Bila je samo u ovom novoizgrađenom objektu koji se u poslednjih godinu dana tako uspešno instrumentalizuje u svrhe prazne priče očuvanja srpskog jezika, „nacionlanih nauka“ (ianče objekat je svečano otavran tri puta), a ustvari služi za samopromociju nemuštog političkog establišmenta i dela naučne zajednice koja pristaje na ovu manipulaciju. Samo mi je zanimiljivo kako „slučajno“ premijerka ima u džepu onoliku fotografiju svog dede. Fotografija tih dimenzija ne staje ni u jedan novčanik. Doduše u njen novčnik i novčanik njoj sličnih fotografija te veličine možda i može da stane.

  6. Da bi opstali u vremenima koja dolaze, Srbi moraju da naprave REALNU Srbiju sa Srpskom (8 miliona stanovnika, od toga 7 miliona Srba), a da pola miliona Srba u susednim državama budu mostovi saradnje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.