Brnabić o zadržavanju pripadnika Kosovske policije: Reč je o ljudima koji podrivaju ustavni poredak Srbije 1Foto FoNet: Milica Vučković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je, komentarišući zadržavanje pripadnika Kosovske policije, da je reč o ljudima koji podrivaju ustavni poredak Republike Srbije i da pretpostavlja da će međunarodna zajednica to pozdraviti.

Brnabić je navela da očekuje pohvale od strane međunarodne zajednice za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i tužilaštvo.

Istakla je da je reč o ljudima koji podrivaju ustavni poredak Republike Srbije, a da se na Kosovu Srbi maltretiraju svakodnevno „zato što neko u Prištini kaže da podrivaju ustavni poredak“.

„Ja pretpostavljam da su se ljudi konačno odazvali apelima da branimo ustavni poredak republike Srbije i to svaka pojedinačno institucija u ovoj zemlji. Niko iz međunarodne zajednice ne reaguje godinama na sve ono što radi Aljbin Kurti, na maltretiranje tih ljudi, pretpostavljam da će sada pozdraviti ovo. Super. Imaju oni svoj takozvani ustavni poredak, lepo, mi imamo pravi ustavni poredak, zato što smo mi međunarodno priznata zemlja, tako da, očekujem pohvale od strane međunarodne zajednice za naše pripadnike Ministarstva unutrašnjih polsova, kao i za naše tužilaštvo i sve relevantne insititucije“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari