Brnabić na sastanku sa Abazovićem: Nemamo bliže zemlje od Crne Gore ni politički, ni ekonomski 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Predsednica Vlade Srbije Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je poseta crnogorskog premijera Dritana Abazovića Beogradu izuzetno važna, jer svi žele da se resetuju odnosi između dve države i da se uđe u eru najboljih mogućih odnosa.

Nemamo bliže zemlje od Crne Gore, kao što i vi kažete da nema Crnoj Gori nikog bližeg od Srbije, ni politički, ni ekonomski, rekla je Brnabić, ukazujući da su se proteklih godina „nakupila“ otvorena pitanja.

Mi, ovde u Srbiji, smo otvoreni da rešavamo otvorena pitanja i da unapređujemo ukupne odnose, rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Nadam se da ćemo uspeti da resetujemo odnose između Srbije i Crne Gore i uđemo u eru dobrih odnosa, najboljih mogićih, rekla je Brnabić u izjavi novinarima posle sastanka sa Abazovićem u Beogradu.

„Nemamo bližih ni politički ni ekonomski, ni što se tiče ljudi, povezuju nas sve vrste odnosa, a nekako se nakupilo dosta otvorenih i teških pitanja“, rekla je Brnabić.

Dodala da je Srbija otvorena za rešavanje tih pitanja i poboljšanje odnosa.

„Definisali smo neka pitanja koja možemo brzo da rešavamo a koja direktno mogu da uticu na poboljšanje privrednih odnosa“, rekla predsednica Vlade.

Dodala je da između dve zemlje ne postoji direktni platni promet, već ide putem posredničkih banaka, što komplikuje poslovanje.

Najvažnije teme o kojima su razgovarali, kako je navela, bile su hrana, energenti i infrastrukturno povezivanje.

„Dok mi imamo hrane i naši partneri i prijatelji u regionu će imati hrane, a Srbija ima dovoljno hrane“, navela je.

Kada je reč o energentima, postoji „ogroman potencijal za saradnju“, ukazala je premijerka Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari