Brnabić o KiM: Kompromis bi značio dugoročnu stabilnost

Ostavite komentar


  1. Ана Брнабић је у политичкој терминологији пример онога што називамо фикусом. ТАкође, она је и пример как о тај фикус у погрешним и злонамерним рукама (читај Вучићевим рукама) може да почини огромну штету и зло. И за њу, али и за нас, најбоље би било да се она врати у неку НВО и да настави да продаје маглу онима су заинтересовани за тај њен производ.

  2. Ja i dalje čekam da čujem šta je kompromis. Ovo je gomila šupljih reči i budalaština. ‘Kosovo je Srbija iako nije, mada jeste osim što joj ne propada a njen je deo samo što smo ispotpisivali da ne bude, pa sad ne znamo kako da objasnimo da nikom ne bude jasno. Ustvari nam dobro dođe divlji zapad (jug) da provrtimo neke zakulisne biznise i novce pa ih strpamo u džep, što će reći – pozdravila nas tetka.’ Truć.

  3. У “Вашим рукама је кормило“ за усмеравање и спровођење државне политике и свих облика интелектуалног деловања и стваралаштва, као и путоказ према цивилизацијским вредностима и подизање нивоа свести човека кроз многа сазнања. Све то уз обавезно претходно уважавање свих претходних достигнућа и вредности уз потребан критички став. То захтева и додатно максимално – флексибилно сагледавање свих околности: Историјских, социолошких, политичких, економских, научних…(теолошких, технолошких, кибернетичких, информатичких…). Тома Аквински у филозофском смислу разликује: “Ум“ (интелект) којим се непосредно сазнаје истина и “Разум“ (рацио) којим се заобилазно долази до истине…

  4. Никола Тесла је између осталог рекао: “Човечанство заостаје у развоју свести о себи а напредује брзо у технологијама… Зато морамо разумети своју природу, и онда ће доћи до разумевања и добрих односа са другим људима…“. Између осталог, дали је он или неко други даље истакао: “Време ће доћи и живећемо у доба великих технологија и малих људи“. Није “од горег“ присетити се, између осталих, можда и цара Соломона, који представља синоним за мудрост и просперитет у историји Јеврејских народа – ПОЗНАТОГ ПО СВОЈИМ НЕ СТАНДАРДНИМ РЕШЕЊИМА…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.