Brnabić: Sajam "Vinska vizija Otvoreni Balkan" pokazuje da zemlje Balkana dele zajedničku viziju 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je „od početka“ drugi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koji se održava na Beogradskom sajmu, „mnogo bolji nego prošle godine“, i da su njegovi učesnici pokazatelj da balkanske zemlje „dele zajedničku viziju“.

„Od početka je sajam mnogo bolji nego prošle godine, a prošle godine smo svi bili prezadovoljni kako je bilo. Ako je istina da je ‘u vinu istina’, onda je ovo za naš region pokazatelj da možemo da delimo zajedničku viziju“, rekla je Brnabićeva prilikom dodela vinskih trofeja „Open Balkan Wine Trophy 2023“.

Istakla je da je to pokazatelj i da zemlje zapadnog Balkana mogu imati drugačiju budućnost od prošlosti, kao i da je „simbolički zbog toga ovaj sajam izuzetno važan“.

Ana Brnabić je rekla i da će Vlada Srbije nastaviti da podržava poljoprivrednike i proizvođače vina, što se, kako je istakla, vidi i po izdvajanjima u budžetu za 2024. godinu za poljoprivredu, koja su „rekordna“.

„Vlada Srbije će nastaviti da vas podržava. Budžet za poljoprivredu 2024. godine je 119 milijardi dinara, od čega će značajna sredstva ići za vinare i vinogradare, rakijaše, kako bi dodatno podržali ono što vi radite“, rekla je premijerka.

Na sajmu su dodeljeni „vinski trofeji“ po ocenama 30 međunarodnih sudija, koje su glasale za najbolja vina u 12 kategorija, iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari