Brnabić: U protekle dve godine penzije povećane u proseku za 12,5 odsto

Ostavite komentar


    1. Šta je ovo, svi botovi na odmoru u Sopotu, ostala samo Ana(aa)? Objavili ste pet njenih komentara, mora žena (?) da radi, ona sama, a nih petorica.

    2. Ovaj ženski nakurnjak ne govori svojim jezikom, već iz nje izlaze reči i misli njenog vođe, osionost, oholost, bajkolaži, hvalospevi i šta ne još? Ona je povećala penzije za 12,5%, a pri tome ne računa četvorogodišnje otimanje penzije 10 – 20%, projekat njenog vođe, kao opadanje visine, to je povećalo, misli ona skromnim mozgom, njen ograničeni rejting i mogućnosti. Bolje bi prošlo da recituje dela i misli voljenog vođe, ovako ostaje ništarija, koju će zaboraviti istorija da je zapiše. Ovako postaje plagijator svoga voljenoga vođe i kiti se tuđim perjem.

  1. Postignuti su rezultati koji su vidljivi i opipljivi, nema gledanja u stranu.

    1. Steta to u tvom mozgu nema nista ni vidljivo, ni opipljivo. Vakuum.

    2. Prvo otmes penzionerima deo pezije na cetiri godine, a onda im to vratis jer je oduzimanje bilo nezakonito, a onda trubis kako si povecao penzije i kako si nalepsi, najpametniji i najhrabriji zbog toga (i naravno da ne mislim na ovu nesrecnicu na slici gore, ona je samo “gazdin“ pijun)! Odgovaracete za to, kad tad! Vazi za sve botove i sve njihove komentare na ovu “vest“.

      1. Gospodine Nikola B.B., grešite! Otete penzije tokom četiri godine nisu vraćene, već je krajem 2018. godine prestao da otima na dalje penzije, a te penzije nisu tada ni za prebijenu paru povećane, a ne za 12,5%, kako kaže ženski nakurnjak. Povećane su penzije ispod prosečnih za 5% i to do kraja 2019. godine. Penzije od 2015. do danas u proseku su povećane za 7,53%.

    3. Lako proverljivo .Uporediš penzije iz 2012-e i troškove života i to isto danas.I vidiš da smo geknuli.

      1. Otme ti deo penzije, pa ti posle nekoliko godina otimanja vrate na nivo kad je otimačina započela, i posle onaj besprizorni Vučić, i ova još besprizornija Brnabićka, iz roda fikusa, iziđe i truća da je povećala penzije za 12,5%. Ovu bandu pljačkaša, lopova i lažova, moramo hitno da proterano u njihove Bosne, Hrvatske i Crne Gore.

  2. Uz ovakav rad Vlade i poboljsanje privrede, i zivotni standard gradjana se poboljsava.

    1. Privreda ne moze da se poboljsava vec da se RAZVIJA. Zdravlje moze da se poboljsa, kada bi ti na primer vid poboljsala, onda bi progledala, a kad bi progledala videla bi da je privreda u Srbiji nerazvijena zahvaljujuci aktuelnoj Vladi.

    2. Jel to neko ima spisak „poboljšanja“ pa redom ukucava, e sad kažemo privreda dobro ide, ok to smo otkačili, onda životni standard raste, ok, i to smo otkačili i tako redo, a između po nki sendvičić i sokić. Bravo, botine, slavite svog Super Hika!

  3. Ovako se vodi drzava, polako ali sigurno ka boljem zivotu. Daleko od lopova i korumpirane opozicije.

    1. Pa po izveštaju Evropske Komisije i Saveta Evrope Srbija se davi u korupciji i kriminalu, koliko je bolje govri činjenica danikada više ljudi nije bežaloiz zemlje, oko 100.000 godišnje, rađa se najmanje dece u poslednjih 120 godina, povećali ste dug za 10 milijardi dolara, uništili do temelja demokratiju i institucije. Prekinite da širite laži botovi. Pa ministar zdravlja vam je član zemunskog klaana.

  4. Tačno je da se penzije stalno povećavaju, jer su javne finansije napokon konsolidovane.

    1. Posto se javne finansije bave analizom poreske politike i politike javne potrosnje, a ti si strucnjak za javne finansije: po kom zakonskom osnovu Poreska uprava vise od godinu dana nije objavila spisak najvecih poreskih duznika sto je u obavezi da ucini i da li Pink, Informer, Zekstra, firme u vlasnistvu Lazarevica, Veselinovica… placaju porez ili budzet taj hohstapleraj nadomesti mizernim penzijama, tj. otimanjem od penzionera.

  5. Penzioneri su podneli najveću teret sprovedenih reformi. Realno je i da se do kraja godine još povećaju penzije.

    1. Tacno 10% je iznos koji je vracen posle otimanja penzija/znaci nije povecanje vec vracanje na staro/ onda u dve godine povecano 2.5% i to cini 12.5%,koji su oni manipulanti i glupi botovi

    1. Smesni ste sa tim, kao optimisticim izjavama, a koje u stvari nemaju veze sa realnoscu. To govori o potpunoj infantilnosti i vas i onih koji su narucili takve komentare..

  6. Nadam se da će se trend povećanja nastaviti i u budućnosti, kako bismo mi penzioneri lakše živeli..

  7. Odgovoran rad i trud doveo je do ovakvih rezultata, gradjani su dobili posao, nove puteve, institucije, tako se treba i nastaviti, to je pristojna i uspesna Srbija.

    1. ‘tako SE treba’, na kojoj sns autobuskoj turneji po Srbiji nauci ovaj povratni glagol da postoji. Ajde sto botovi pisete nebuloze, ali ni pravopis ne znate niko od vas.

  8. O kakvom povećanju penzija govori AB, kad su nam 4 godine isplaćivane umanjene penzije. To što se više ne umanjuju, ne može nikako da se smatra povećanjem. Zašto ne kaže kad će da nam vrati oteto.

  9. Predsednik SNS je izjavio da ne čita „Danas“ a neposlušni botovi, ne samo da čitaju, nego i pišu komentare. Kakva ih grdnja čeka na sledećem skupu, tek ćemo videti. Inače, da se zna, penzije nisu povećane, delimično su vraćene na nivo pre krađe, ali nisu četiri godine usaglašavane dva puta godišnje po Zakonu, da bi se i taj zakonski okvir ukinuo i sve na dobru volju AV.

    1. Crni Stefane mi uzgleda ne živimo u istoj zemlji.
      Draga Ana (od kakda je predsenik vlade, a ni pre toga) nije povećala penziju nikome nimalo, tek da znaš kad se zahvaljuješ.

  10. Povecanje plata i penzija bilo je moguce zbog sprovodjenja mera fiskalne konsolidacije koje nisu lake ali su dale odlicne rezultate.

      1. СНС багро,објасни те ми како то да имам сада највећу пензију икада,како рече онај баш шизофреничар.Када сам пре десет година отишао у пензију,од прве сам могао да купим 450 евра,сада могу 370,где су мојих 80 евра разлике.Бандо пљачкаша,купите од мојих пара лекове који вас неће излечити,проклети да сте.

    1. Jedan od osnovnih ciljeva fiskalne konsolidacije je smanjenje javnog duga, a strucnjaci iz aktuelne vlasti javni dug povecali. I tebi je to odlican rezultat.

    2. Takvu fiskalnu politiku punu nebuloza može i Gargamel da napravi sa povećanjima poreza ,akciza, taksi, ekoloških dodataka. Još će da uvedu i taksu na lepak za taksene markice.

  11. Hvala Ani i vladi na svemu sto su ucinili za gradjane,jer su zaista ucinili mnogo.

    1. Meni su toliko mnogo ucinili, da vise od ovoga ne moze. Dete mi se priprema da emigrira. Vala, sto su mi ucinili zaboraviti im ne mogu.

    2. Bozo hvala ovom portalu sto mozemo da vidimo koliko budala zivi medju nama?

      1. Kamo lepe sreće da su samo obične budale! Nažalost, velika većina njih je nešto mnogo gore od toga, to su moralne nakaze kojima je poltrontstvo i šlihtanje jačem životno opredeljenje!
        Lično nemam stvarno ništa protiv nekoga ko 1000% podržava Vućića, ali samo ako je 1000% iskren i to čini iz čisto ličnog ubeđenja. Svako ima pravo na svoja ubeđenja. čak i ako su loša i pogrešna!
        Ali zato imam sve protiv ljigavih botova koji savršeno dobro znaju da hvalospevi vlasti koje pišu su odvratne laži i lično misle sasvim suprotno. Ali oni u tome ne vide ništa loše, naprotiv sebe vide kao nekoga ko se dobro „snalazi“ u životu jer svesni su da nisu ni za šta i ni za kakav normalan i pošten posao, pa su zato na prodaju onom ko im da njbolju ponudu. Kad sutra Vučić pukne, oni će prvi krenuti da ga pljuju, još žešće, odvratnije i ljigavije nego što ga sada kao „podržavaju“! I što je najgore, u tome neće videti ništa loše, naprotiv!

  12. Nije bilo lako ali ovo je jos jedan dokaz da Srbija vodi stabilnu fiskalnu politiku.

  13. Slusajuci hvalospeve nase vlade,skoro sam se rasplakao.Da se ne lazemo to je jedna neuspesna vladakoja ne moze da nas uvede u Evropu.
    Ne zna se cijim parama se gradi Beograd na vodi,ne zna se koje pare se trose u Air Srbiju,ne znamo cijii je onaj objekat na vrh kopaonika,koliko kosta moravski koridor,,sta je sa Galenikom,Borom,…ima mnoga pitanja
    i da se ne lazemo,nije samo Kosovo pitanje svih pitanja pre ulaska u EU…ima ih mnogo i dok njih ne resimo nema nam napretka

  14. Rezultati ove vlade su 100.000 pobeglih iz zemlje, najmenje rođene dece u poslednjih 120 godina, najgore stope rasta BDP-a u regionu, najveća stopa rizika od siromaštva u Evrope, na Blumbergovoj listi stanja demokatije pali smo za 20 mesta, na Freedom House listi prebačeni smo iz slobodnih u poluslobodne zemlje, po indeksu slobode medija pali smo za 14 mesta, dug države se povećao za 10 milijardi dolara. Otkriveno je da nam je ministar zdravlja član Zemunskog klana, da nikad više kupljenih diploma nije bilo, po izveštajima Saveta Evrope i Evropske Komisije davimo se u korupciji i kriminalu.

  15. Povećanje penzije pokazuje brigi Vlade Srbije za naj starije građane Srbije.

  16. Pink Brnaba, rijaliti manir ove naprdne štetočinske vlasti. Slatko se nasmejah sa gorčinom u ustima. Srbima medju kriminalizovanim šarlatanima. Botove razumem, dnevna norma hvale naprnjacima i Vodji nije baš mala.

  17. Sumnjam, ali je možda zaista tako. Ali za koliko procenata su ne tako davno naše pennzije UMANJENE, o tome, naravno, premijerka po volje AV -ćuti!
    Vratite nam prvo oteto, i to sa kamatama, pa onda dižite penzije. Dosta ste nas bre lagali i zamajavali! Ako vam je baš do laganja, lažite se u vladi među sobom, svi vi bar to znate- da debelo folirate. Kao da vas je Vučić tome učio!

  18. Za penziju pre deset godina mogao sam da kupim 140 kg svinjskog buta bez koske{220din/kg},a sada manje od 70 kg{480din/kg}.O cemu ova zena prica?

  19. Samo se povećala bahatost režimskih medija!Ideš li bre ti ženo na pijacu u prodavnicu,ko ti plaća struju,plaćaš li registraciju,gorivo,gume…Imaš li dodir sa životom?Izadji jednom medju neke normalne ljude koji ne jedu sendviče i ne privode ih autobusi.Pitaj ,razgovaraj ako umeš u protivnom biće to velika parnica jednog dana?

      1. „Dace se onome ko ima, ko nema uzece se I ono malo sto ima“? Po svojoj promisli Bog je svakome dao po meri um i razum? Lucifer (sotona) je taj koji pomucuje i pomracuje coveku um i razum? Postovani Veljo, koliko ih djavoimani duhovni vodja laze, obmanjuje, vara i indoktrinira toliko mu vise veruju i podrzavaju? Bezumni postaju jos bezumniji, bahati jos bahatiji I tako redom?.Bezboznici se kunu I klanjaju Luciferu jer su Boga isterali iz svojih zivota a tu vec pomoci nema, nazalost?

  20. Vlada radi odlicno, povecanje plata i penzija je zasluzeno, nadamo se da ce biti vece od proslog puta.

    1. Lako je ovoj vladi da napravi ovakve vanserijske uspehe ali jedna mala falinka, naime pri ovoliko znanja i strucnosti kad bi uspeli bar za 10% da povecaju IQ maloumnim botovima ali je to neisplativ poduhvat jer nema posle budala da veruju njihovim bajkama i eto ti belaja?

  21. Ovo je zaista izuzetno važno da građani znaju da Srbija ima predsednika I premijera koji radi ekonomski na jačanju naše Srbija. Srbija danas ima predsednika koji radi na ekonomskom oporavku i razvoju naše države.

    1. Ma ne na med nego se lepe kao muve na feces pa tako nahranjeni i siti nastave da uzivaju u svojim glupostima i bezumlju?

  22. Dokle će BRE ovaj nepismeni skot da laže.
    Meni je penzija za poslednje 2 godine povećana 7,63% sve ostalo je gola laž.

  23. Колико је 12,5% од 100 еура од 2016.г.до 2018.г.? Није исто као 12,5% од 1000 еура,као у Словенији,зар не ?

  24. A gradski prevoz u Zrenjaninu od danas 15% skuplji…i….i…ma daaaaaaaj.

  25. Evo“ imena“ pravovernih u ovi komentarima:
    Graje, Kole, Dule, Aleksandar, još jednom Kole (dva sendviča!), Petar M., ceca, NenadI, Boza27, Boza27 još jednom (e, za njega 3 sendviča), Stefan Pantić, HERMINA, Gaga, sasa, Janko, Ana, Anaa, ponovo Anaa (za nju Šanel tašnica od preCednika lično), Anaa, treći put, za ovo i slikanje s vođom, Mika, Ivan

    1. Paraziti pokusavaju da zaraze i „Danas“, ne kapiraju da uzalud pokusavaju.

  26. Све је тачно. Она и Вучић су најзаслужнији за постигнуто.(е да још нема опозиције, докле бисмо стигли, еееееее.

  27. I stariji i mladji cene Anu i Aleksandra Vucica, mnogo su doprineli nasoj zemlji Srbiji i veliko im hvala na tome.

  28. Pa sta ti je Vucic radio kad si sve preuzela od njega, i putevi i skole i bolnice, nije te bilo nigde, a mismstri ni da pisnu kad on govori , jedino kad ih nadmeno pita, i jos nesto, kad te novinari nesto pitaju , nemoj da ponavljas ono sto si govorila o radu vlade, lepo kazi necu da vam odgovorim a ne da se ponasas bahato, mozes malo da budes suptilnija i iskrenija od Vucica, pa zensko si, ne dolikuje ti to

  29. I OTIMANJE (KRAĐA) PENZIJE JE NJEN PORAST?

    Računica digitalizovane premijer(ke) da su penzije u protekle dve godine povećane za 12,5 odsto je notorna laž. Prosečni iznos penzionog čeka u 2019. 26.327 dinara (223 evra) porast za 5,308% Od kraja 2017. godine penzije nisu ni za prebijenu paru porasle, jedino su ispod prosečnih penzija povećane za 5%. Kako je onda ova digitalizovana premijer(ka) izračunala da su penzije povećane za 12,5%, tako je nadmašila višestruko i svoga šefa, picoustog. Ako računa u povećanje prestanak otimanja penzije 10 – 20%, svaka joj čast lažovsku. Povećanja penzija je:1. 01. 2016. za 1,25%, 1. 01. 2017.za 1,5% i 1. 01. 2018. za 5%. Konkretno, penzioner koji je primao penziju pre otimanja iste u iznosu od 68.620,47 din, od 1. o1. 2015. nakon otimanja mu 15% penzije on je primio 58.165,36 dinara, od 1. o1. 2016. penzija iznosi 58.808,70 din od 1. 01. 2017. penzija iznosi 59.690.80 din i od 1. o1. 2018. god prima penziju 62.675,35 dinara i od 10. 11. 2018.god ukinuto je otimanje (sofisticirane krađe) penzije i od tada do današnjeg dana dotični gospodin prima penziju nepromenjenu 74.046,42 dinara. Kako je mogla onda da digitalizovana Brnapićka (ženski nakurnjak) da dođe do povećanja od 12,5%, slomili joj se o glavi ludačkoj koju nosi kao teret. Idiotkinja, ona računa da je penzija povećana za 12,5% sa prestankom otimanja, što se kosi sa svim poštenim, korektnim, a ne lopovskim, manirima i računicama. Kako se kiti uspeh vlade? Ako računaju povećanje penzije od momenta otimanja (novembra 2014.) do 2. jula 2019. godine pomenuti gospodin ima porast penzije ne 12,5%, već 27,30%.

  30. Ove lazi stvarno vise normalan covek ne moze podneti. Prvo otimaju penzionerima 4 godine, onda vrate penzije na staro i to racunaju kao povecanje. Pa da li ti, „cale“, mislis da smo mi svi idioti??? Kako te, bre, nije sramota?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.