Brnabić: Vulin zasluženo direktor BIA 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Aleksandar Vulin, koji je imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), „ima dobre kvalifikacije“ da bude na toj funkciji i ocenila da je to „zasluženo i potpuno prirodno imenovanje“.

Brnabić je novinarima u Paraćinu rekla da misli da su razne zapadne zemlje mnogo pomogle da Vulin bude imenovan za direktora BIA.

„Mislim da su mu zapadne ambasade učinile ogromnu uslugu i da su takav pritisak pravile na Aleksandra Vučića da nikako, ni pod kojim uslovom, i ni u kom slučaju to ne ne sme da bude Vulin, ali su se potpuno preračunale. Još naučili da Vučić ne da ne odgovara na takve pritiske, nego obično radi sve suprotno“, rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da Vučić na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju, u interesu građana Srbije i naše zemlje.

Ona je rekla i da je Vulin „rame uz rame sa Vučićem, uz tadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašića, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv organizovanog kriminala i mafije koja je pomislila da je jača od države“.

„Time je zajedno sa Vučićem stavio glavu u torbu, ali je mafiju pobedio“, kazala je Brnabić.

Dodala je da je Vučić kao predsednik Srbije taj rat najavio i počeo, ali uz njega najveću ulogu u tome su imali Gašić i Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.