Bivši radnici IKL ispred PredsedništvaPredsednistvo, foto: J.L.

Nekoliko starijih ljudi, od kojih jedna žena sa megafonom preko koga se čuje zvuk sirena za uzbunu, i jedan čovek sa pištaljkom, i ovog utorka u 11 sati, protestovali su ispod terase Predsedništva, odnosno zgrade na Andrićevom vencu.

Na pitanje novinara da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić (budući da ponekad izlazi na terasu sam ili sa gostima, i to objavljuje na svom zvaničnom nalogu na mreži Instagram), nekad izađe da ih pozdravi, odgovaraju odrično.

Kažu da ih je Vučić primio četiri puta i razgovarao sa njima, ali da njihovi problemi nisu rešeni. Tvrde da su im kao bivšim radnicima nekadašnje Industrije kotrljajućih ležaja (IKL) u Beogradu, ostale neisplaćene plate i neuplaćeni doprinosi za penzije i dan danas.

Ti ljudi, koji prave buku ispod balkona predsednika Srbije, prema medijskim navodima, protestuju na taj način i na tom mestu godinama, povremeno izazivajući pažnju medija.

Njihov današnji protest bukom „pratilo“ je u blizini nekoliko policajaca, koji nisu pokušavali da ih sklone sa tog mesta, ili reaguju na bilo koji način.

Protestanti kažu da policiji uredno prijavljuju svoj skup.

Slučaj IKL svojevremeno je bio predmet sudskog postupka. Prema medijiskim informacijama 2015. godine je potvrđena sudska kazna od šest godina u odsustvu biznimsmenu iz Bosne i Hercegovine Zoranu Ćopiću.

On se teretio kao organizator grupe koja je oštetila Industriju kotrljajućih ležajeva iz Beograda za 736 miliona dinara.

U BiH je Ćopić osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pranja više od četiri miliona evra za narko-klan Darka Šarića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari