Bukumirović: Da li će neka majka mirnije da spava nakon mitinga SNS 1Foto: Printscreen/RTS

„Da li je ovo trenutak u kome SNS treba da se bavi rejtinzima.Da li vi u Srpskoj naprednoj stranci mislite da će neka majka mirnije da spava zbog vašeg kontramitinga. Zašto provocirate građane, zašto dolivate ulje na vatru. Najavljujete da će 2.200 autobusa stići 26.maja u Beograd, a računice pokazuju da će to koštati 1,7 miliona evra“, rekla je Bojana Bukumirović,  poslanica Stranke Zavetnici na sednici Skupštine Srbije koja je zakazana na zahtev opozicije.

Bukumirovićeva je pitala da li naprednjaci znaju da je u tragediji koja se desila pre petnaestak dana jedna mlada devojka izgubila pola ruke.

„Da li znate da je u tragediji koja se desila u okolini mlaenocajedna devojka izgubila pola ruke i da jj treba 50.000 evra za protezu. Da li je bilo normalnije da ta sredstva koja ste namenili za dolazak ljudi na kontramiting u Beograd date za obolelu decu“ , poručila je poslanica Zavetnika.

Ona je dodala da je u Srbiji na delu potpuni raspad sistema i da je potreban potpuni reset kako bi se otklonile sve metastaze.

Miistarka zdravlja, Danica Grujičić odgovorila je da država opredelila sredstva za protezu devojke, ali da je u tu procena da li je pogodna za biotičku protezu.

Ona je navela i da Srbija obezbeđuje lekove za decu, ali ne i za eksperimetalne lekove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari