Čanak: Predloženim rešenjima niko ne poriče neodvojivost Vojvodine od Srbije

Ostavite komentar


  1. Ovo je pitanje decentralizacije zemlje i spustanje odlucivanja koja su u njihovoj nadleznosti komunalne i regionalna infrastuktura a i ujedno definiranje finansiranja iz izvornih prihoda to je EU model : Srbija bi tome trebala da ima 5 kraja a za pocetak bi im dao 10% PDVa koji je ostvaren na svom podrucju za potrebe zdravstva skolstva i lokalne infrastukture.

  2. šta će Srbiji autonomna pokrajna? da deli Srbe i Srbe? u Vojvodini je 75% Srba, zašto autonomija? Da bi uhlebi imali gde da se uvale…? Dodatna birokratija i paraziti i ništa više….

    1. Slazem se autonomija je izmisljena u socijalizmu kada se sve radilo iz centra i imalo samo jednu ulogu zaposliti ljude. Niko nezna da objasni sta znaci autonomija a posebna je zabuna onih 7% zato su i tolike svadje jer je to prakticno neizvodljivo ali je tema skatljiva pa se baca pod tepih. Umesto da se drzava decentralizira i postavi srednji oblik vlasti i uvede funcionalno finansiranje iz vlastitih prihoda cime se forsiraju oblasti da sami rade na svom razvoju.

  3. Najzad o vojvodini ali uz puno nerazumevanja i vlasti i opozicije. Vojvodina je strasno propala. Zalosno je nasta lici

  4. Kanda je Socijalistima i Radikalima više stalo da sačuvaju ratni plen, Vojvodinu. Nego poslanicima iz Vojvodine da doprinesu boljitku Vojvođana. Sad je svima jasno kome je stalo do Vojvodine i ko pokušava barem nešto da uradi što u ovim okolnostima više liči na borbu sa vetrenjačama.

  5. Sve je lepo objasnio Čanak, samo neće niko da sluša. Niko neće modernu Srbiju. Tuga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.