Čedomir Jovanović – kandidat za gradonačelnika Beograda

Potreban kvalitet opoziciji nisu doneli ni pokreti Radulovića i Jankovića
Liberalno-demokratska partija očekuje od lidera da se direktno uključi u izbornu borbu

Ostavite komentar


  1. Doveo je do stečaja sve firme koje je na tajkunski način privatizovao, pa bi sada da to učini i sa Beogradom!

  2. Jel ovo neka neslana šala ili vic koji nije uspeo…Čeda kandidat za gradonačelnika hahaha pa ćemo opet morati ponovo da crtamo zebre po asfaltu tamo gde je njemu zgodno da pređe ulicu, užas.

  3. Ali cemu kandidatura kada je svestan i on sam da nema jacinu, harizmu a ni podrsku…ili mozda nije svestan?

  4. Čeda i dalje radi na istom projektu za predsednika-premijera: "kako od otkinemo deo opozicionog biračkog tela". Mene bi bilo sramota da se sa takvim rezultatima pojavljujem na izborima, ali kažu da je to i dobar posao.

  5. Чеда сада већ подсећа на фрајера с којим је проблематично раскинути. Све му лепо објасниш, кажеш му сто пута да је готово и он ништа.

  6. I ja bi voleo da imam milijardu evrića, ali nemam i nemogu ih ikada imati, ali u ovoj državi naopako postavljenoj sve je moguće, da jednog dana i narkomani, drogeri, gejevi i ostali ološ bude predsednik vlade ili države, a onda dalje zna se šta se dogadja

  7. Po meni ovo je dobar tekst. Ovo je prvi put da sam primetio da je neki novinar naveo razliku između politike populizma koju sprovode Vučić i Dačić i politike sa jasnim principima za koju se zalaže Jovanović. Ja razumem populizam vladajuće garniture kao plansko zamajavanje naroda i povlađivanje predrasudama i nacionalnim i drgim strastima a sve radi većeg dobijanja glasova. Čedinu politiku shvatam kao nastojanje da se sprovodi striktna podela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku i da imamo slobodu medija. U svakom slučaju podržavam ideju da se Čeda kandiduje za gradonačelnika Beograda. Slažem se sa mišljenjem u tekstu da bi on kao kandidat dao veliki doprinos konsolidovanju građanske scene u Srbiji.

  8. Demokratsko pravo je svakog coveka da bira i da bude biran, ALI, da li takav covek ima kredibilitet ili trunku morala u sebi da se kandiduje makar za clana Mesne zajednice u svom mestu boravka, to je vec drugo pitanje. A, posto je politika ili bavljenje politikom u Srbiji, dovedeno da samog apsurda te da na politickoj sceni Srbije preovladava ( ako ne i vlada ) samo dno sto se morala, casti i obraza tice, tako ne bi nas trebalo cuditi da se i Cedomir Jovanovic kandiduje za mesto prvog coveka prestonice Srbije. Samo ako bi i grad "vodio" kao svoju firmu-preduzece, koje se nalazi "na dobosu", onda beogradjani ne bio vam u vasoj kozi. Nista vise u zemlji Srbiji nije nemoguce, kada Aleksandar ( mali Alek ) moze da bude premijer-predsednik, Zoran ( vazduplohov ) Babic da bude direktor "Koridora Srbije", Bratislav ( keramika ) Gasic da bude na celu BIA i td i td, primera ima mnogo pogotovo u opstinama gde vlada SNS i njeni podrepasi. Tesko ovoj zemlji kada bude doslo vreme "generalnog ciscenja" koje ce morati kad tad da se dogodi, "deponije" odnosno zatvori, bice mali da prime svu ovu olos koja se docepala vlasti, od vrha pa sve do dna, politicke vertikale.

  9. Objavio kadidaturu, usput popljuvao eventualne protivnike, preporucuje se DS da bi je odvojio od Jankovica, ali prava poruka je upucena AV.

  10. To znaci da je Vucic u zescem problemu – kad je morao angazovati Cedu u ovoj ulozi.
    ogao bi mozda i Canak da se kandiduje? Cisto da Vucic ima vecinu u izbornim kontrolnim telima.

  11. Da bi se razumela kompleksna politika za koju se zalaže Čedomir Jovanović potrebno je uložiti izvestan intelektualni napor. A za to većina nije spremna. Ljudi vole prostu priču i prosta rešenja. Ove prethodne komentra ne mogu drugaćije shvatiti nego kao botovsko otaljavanje posla. A svima nama bilo bilo bolje kada bi se Čedina politika oživotvorila u praksi! Govori li nam nešto podatak da ovaj političar ima neuporedivo veći ugled u okruženju i svetu nego u Srbiji!

  12. Reagujem na naslov, jer nemam nerava vise da citam vise bilo sta o angazmanu gospodina, koji je dozvolio da stranku napuste kvalitetni ljudi, kompromitovao i stranku i ideju i nije se povukao posle neuspeha na izborima, odakle sad prica kandidovace se, kad smo onoliko zvali ljude simpatizere LDP-a da im objasnjavamo da se gradonacelnik ne bira direktno, pa da necemo izlaziti sa kandidato? Hajde sad to nije ni bitno, ali ja za LDP vise zasigurno necu glasati ni na jednom nivou dokle god je Cedomir Jovanovic na celu stranke.

  13. Ko li finansira njegov decenijski egzibicionizam…!!!Mozda demokratsko-pravni sistem Srbije…!!!

  14. Ne znam samo cemu li se on nada?Ceda je prokockao poverenje naroda i vise nikada nece dobiti sansu da bude na vlasti!

  15. Kakav nam je izborni sistem danas svako može da se kandiduje i to bez po muke.

  16. Demokratsko je pravo da se kandiduje i Ceda, zasto ne? Politicko iskustvo ima, Harizmu ima, a sto nikada nije bio shvacen , od nekih ljudi, nije njegov problem.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.