Čekajući američke izbore

Autorski tekst za Danas osnivača istraživačko-izdavačkog centra Demostat

Ostavite komentar


  1. Kod ovako krupnih analiza poželjno je malo začiniti ciframa događajima…Meni se čini da uticaj Amerike slabi i da sami Ameri ozbiljnije mere Aziju posebno Kinu i Indiju kao sebi interesnatne rivale, jer i Evropu tako tumače .. Severni tok je dokaz da ih ne slušaju nemci baš uvek nego kada im odgovara kao i Ameri Evropu.

  2. Pitam se zasto ste ovaj tekst objavili. Da li se gdin Srecko Mihajlovic i gdin Panovic slazu sa ovom „analizom“? Zato sto je ovo politicki potpuno nepismen i analiticki pogresan pogled na svet. Nije ni cudo da su i zakljucci blago receno neverovatni.

    1. Zašto se Srecko ili Panovic moraju slagati ?Ovo je lični stav.

      1. Slažem se sa tezom da se EU ne može transformisati bez saglasnosti Amera ,kao sto znamo postoje članice EU koje će čekati befel Vašingtona za bilo koji strateški potez.Sto se tiče Kosova naravno da Nem i Fra ne mogu rešiti taj problem bez Amera.U krajnjem ko bi prihvatio jedan tako bitan sporazum za koji su garant Nemacka i Francuska .To ne bi pristali ni Srbi ni Albanci .

  3. Pratim autora i njegove tekstove mislim da je u svojim stavovima i analizama originalan ,iako se ideoloski ne slažem Nije klasičan mejnstrim ,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.