Čomić: Rado ću snositi sve posledice

Ostavite komentar


  1. Hrabro nema sta da se kaze drugo. Mozda ce one sto su za Comickino izbacivanje iz DS (Rakicka) dobiti mesto u parlamentu bas zahvaljujuci Comickinom Zakonu.

  2. Pitanje je: da li ce sad ekspresno da predje u sns, gde ce je oberucke docekati.

    1. Konačno što da i ne pređe.Kao savesna i poštena njoj je itekako jasno koji su sada u DSu,šta se radi i šta oni hoće,bravo za hrabrost da se suprotstavi onima za koje misli da greše.Gospođa i treba da pređe kod onih sa čijom se politikom i programom slaže.

  3. Nije mi jasna ova zena. 20 godina je poslanik, 12 godina je bila u vrhu stranke i na funkcijama. Ne moze da se pomiri da neko drugi sada vodi stranku i da treba da se povinuje. Ne da cuti, ali da ne ide protiv odluka. Jer to je stranka.

    1. Jel Hilari izbačena iz demokratske stranke SAD jer je oštro napadala Sandersa.Nije.Prava demokratija je da imaš svoje mišljenje a ne „firera“ koji će ti reći šta da radiš.Lutovac zna da uskoro letiniz DS zbog desničarsko-ravnogorskih stavova pa pokušava protivnike oterati.

      1. Ja gledam sa strane i zelim da se ova vlast sto pre skloni. Pratim samo iz medija. Izvini, ako koristis analogiju sa Hilari, da li Hilari namece svoje stavove kada je izgubila izbore. Ne, nema je. Da li ce ponovo biti kandidat od kada je izgubila izbore? ne Nikada vise. Čomic je bila u rukovodstvu kada je stranka pala na 2 posto. kandidivala se za izbore i i izgubila. šta više hoce. Lutovac, tako mi se čini iz medija, ne zamera stav. Nego krsenje dogovora…

    2. To vam je glavna birokratska boljka.
      Smanjiti plate i ukinuti beneficije pa da vidimo ko ce u politiku. To i onako moze i Facebook algoritam za manje para da nam radi.

  4. Mislim da se radi o ozbiljnoj zeni i politicaru. Steta je sto oni koji koriste svoj mozak, zdravi razum i logiku, najcesce zavrse kao zrtve bezumnih grupa ljudi, koji se vezuju po sistemu ulice ili copora. Ko nije sa nama, on je protiv nas, on je nas je neprijatelj i treba ga rastrgnuti.

      1. Smeo bih da se kladim da ova gospodja nikada nece biti clan SNS-a. Tragika vas „revolucionara“ je sto ne umete ili ne smete da koristite zdravi razum. Za vas je svako ko ne mrzi Vucica njegov sledbenik i clan njegove partije. Ostaje vam da se nadmecete i dokazujete jedan drugome ko vise mrzi Vucica i da na osnovu toga ubirate „tantijeme“. Jadni ste i smesni u isto vreme.,

    1. U vrhu stranke je 25 godina. 12 godina u vlasti. 20 godina je minimum poslanik i imala je funkcije u stranci. Dok je bila medju 5 u stranci pala je na 2 posto. nezasluzeno, ako se ja pitam. Ali neka pusti nekog drugog. aman dosta vise…

  5. Na koje glasace ovi racunaju? Ti sto misle da je zenama mesto za sporetom vec glasaju za njihovog ljubljenog vodju.

  6. Toliko o „demokratiji“ u DS.Isti su kao i SNS „isto s…..,drugo pakovanje“ Ko misli svojom glavom leti iz stranke.Sve što „firer“ kaže je ispravno.Lutivac ljubitelj ravnogoraca i pro desnih uverenja.Upravi će i on leteti uskoroniz stranke.Svi tkzv demokrate se mnogo naljute što ih isključe pa osnuju svoju gde bi oni bili glavni.Bolesna stranka.U SAD demokrati se žestoko svađaju ali nikad nikom nije palo na pamet da nekog isključe zbog suprotnog mišljenja.Podrška za g đu Čomić.

  7. Shvatila Comicka da se debata ne vodi na ulici vec u parlamentu! Svako se bori i izjasnjava kako zeli,ima i pravo na to!Zna koja je svrha bojkota,a to je borba na ulici!

  8. Lako ce Gordana Comic naci svake sedmice neki izgovor ili opravdanje da ucestvuje u radu SNS parlamenta sa Majom, Atlagicem, Martinovicem i Risticevicem. Da li ce Srbija po njenom misljenju postati znatno bolje mesto za zivot, ako medju 250 SNS graktaca i dizaca ruke na zvonce i njihovih trabanata, njih 100 bude imalo tetovirane obrve, lakirane nokte i natapiranu kosu. No dobro svaki izgovor za miniranje bojkota je dovoljno dobar.

  9. Narod ima dobru izreku: “ kolje vola za kuli mesa“ – e, to je uradila gospodja Comic. I svi njeni pozivi na etiku zvuce lazno i pretwnciozno. Jer danas, kada je Srbija u gvozdenom zagrljaju populiste i autokrate, i kad se ubismo objasnjavajuci to celom svetu i kad je DS jedva nekako prihvacen od gradjana i oprosteni mu gresi, najmanje sto je trebalo da se desi jeste samar koji je gospodja Comic opalila i DS-u i biracima koji su se odlucili za bojkot.

    1. „… biračima koji su se odlučili za bojkot.“… Valjda strankama ili partijama koje su se odlučili na bojkot izbora. Birači samo i isključivo biraju, ostali ne izlaze ili izlaze na izbore… Osim toga birači su na izborima izabrali Gordanu Čomić i ona je na najbolji način odradila svoj dug prema onim koji su je izabrali, predložila je zakon kojim se nalaže da ima najmanje 40% žena na izbornoj listi svake partije i da bude 40% žena od izabranih poslanika. Pa za tako nešto se valjalo ginuti msm politički.

  10. Doticna gospodja je pomesala jabuke i narandze. Nije ovde pitanje o zastupljenosti zena vec o kompletnom medijskom mraku i shodno tome odluci o bojkotu izbora. Ovakvim ponasanjem direktno podrzava o opravdava korumpirani, bestidni i autoratitarni rezim vladajuce stranke (citaj Aleksandra Vucica).

  11. 40% fotokopija vjerica… i sličnih je odlično! To je dobro služilo i prvog demonkratskog! Srbija do….dna septičke…

  12. Krajnje je vreme da se osnuje Demokratska stranka Vojvodine i da se odcepi od Beograda

    1. DA je Đinđić živ, mi bismo sad bili u EU, a ti bi mogao da šetaš, gde god, ali samo na Googlu!

      1. Pa ja više šetam Google nego ti subotom. Vučko se neruši iz fotelje …a da hladno ti je…a leti ti mnogo vruće….ha ha ha

  13. čim nije po volji pojedinaca, odmah u blato, takva vam je i vaša demokratija , samo mulj i blato

  14. Čomićeva je pokazala da politička borba mora I može da se odvija jedino u institucijama. To očekujemo od svih parlamentarnih stranaka, da učestvuju u radu, predlažu, kritikuju, za govornicom Narodne skupštine.

  15. Moje misljenje je da Ds zaista treba,da raskrsti sa Sutanocem,Comickom,Balsom,Kenom i ostalima ukoliko misli da opstane na politickoj sceni.Briga njih za Ds bitno je da ostanu na platnom spisku drzave i tu se sve zavrsava sa njihovom ideologijom.

  16. Ova žena je uradila pravu stvar neka snosi bilo kakve posledice. Nju je narod birao a ne DS. Ona zastupa građane a ne DS.

    1. Nije Marko… Narod je glasao za DS, ona je bila na listi jer ju je tamo stavio DS, isti taj odbor cije odluke sada ne postuje… Pare za kampanju – DS, kontrolu izbora – DS, infrastrukturu – DS. Hoces samostalno – moze da li onda sve radis sama….

  17. … ali ne daj ostavku ni mandat poslanički nisi luda, demekrate su ionako propale nemoj i ti!

  18. Gospođa Čomić uz još nekoliko ljudi trenutno čuvaju dušu DS.. Čestitam joj na tome. Ali, moźda nešto śto ne želi da bude spaseno i ne treba spasavati..

    Lutovac je greška.

    1. Greska Zox… Nije stranka jaka ako ima par jakih individualaca, vec ako postoji struktura, odbori, timovi, clanovi koji svi kroz organe formiraju zajednicku politiku. Lutovac to pravi u DSu, a ne sopstveni imidz jos jednog lidera… Apsolutna demokratija u stranci, a onda svi zajedno promovisemo zajednicku politiku…
      Ovde je ocigledno da se izdvojila ekipa prominentnih DS poslanika kojima se ne svidja sto posle 20 godina vise nece biti poslanici. Nema dnevnica, putovanja, privilegija… I sada miniraju bojkot gde god mogu… Pogledajte samo kako se od jednom pojavljuju na RTSu i dobijaju paznju rezima….

  19. Ja imam samo jedno pitanje, šta nama građanima garantuje da će ova odredba zakona biti sprovedena u praksi? Šta? Predlagati zakone ljudima čiji se ostanak na vlasti zasniva na svakodnevnom kršenju zakona je u najmanju ruku besmisleno, da ne upotrebim neke teže reči. Gospođa Čomić je mozda imala i najbolje namere, ali je u tom slučaju potpuno, ali potpuno promašila prioritete. Obaranje mafijaškog fašizma je za nas pitanje svih pitanja, sabotiranje tog procesa zarad donošenja ovog ili onog zakona koji za režim nemaju nikakav suštinski značaj, e to je već nešto što ne možemo da tolerišemo. Nadam se da će građani to prepoznati i da će gospođa Čomić biti odstranjena iz javnog života kao osoba koja svojim pogrešnim sagledavanjem prioriteta doprinosi daljoj agoniji ovog društva.

    1. A koji su vama prioriteti: vešala, motorne testere, bačve pune fekalija, prizivanje Čaušesku receota…

  20. Nije mi poznato koliko žena ima u parlamentima Belorusuje ili Severne Koreje i to mi ništa ne bi značilo. Mislim da bi u parlamentu Srbije moglo da bude i 40% konja jer je bitno samo šta gazda kaže.

  21. Podrzavam veću zastupljenost žena u parlamentu,ali u ovom momentu to će biti 100 novih Radeta,Maja Gojković,..itd.

  22. Ovo je samo dokaz da Đinđići ne rastu na drveću. Imali smo premijera najboljeg na svetu a ko ga je podržavao? Manje od 5% naroda. Stranke su se pretvorije u multi level kompanije gde su oni prvi učlanjeni uvek u vrhu i nema nikakve promene u članstvu. Ti koji su od samog početka u vrhu i dalje su u vrhu iako su daleko od nekog kvaliteta. G-đa Čomić je tu očigledan primer. Stalno je u vrhu a definitivno je daleko od toga. Navikla je na visoku platu, privilegije i teško je sada izgubiti sve a to je slučaj u svim strankama.

  23. Imala si toliko prilika da podnesem taj predlog Zakona , otkud baš sada ? Bljutavo je to skrivanje iza principijelnosti. Vreme koje dolazi će to potvrditi.
    Voliš ti platu poslanika , navikla si , tri decenije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.