Ćorović: Srbija da konačno prihvati činjenično stanje na terenu da Kosovo odavno nije naše

Ostavite komentar


  1. Bravo! Konačno da neko kaže istinu! Žena, naravno jer muškarci moraju da se busaju u junačke grudi

  2. Pa, dobro jutro.
    Ali ima onih koji misle suprotno i hteli bi da ga vrate, ali ne smeju javno da kažu kako. Evo ja ću umesto njih: samo genocidom i uz strahovito stradanje cele zemlje. Zato su Srbi najgluplji i najnepragmatičniji narod na svetu. Nema dalje.

  3. Тренутно, можда није наше, али БИЋЕ! Биће опет! Сви ви малодушни и против Србије наштимовани, боље да гледате своја посла. Ово се очигледно вас не тиче.

  4. G.Cvorovic, vaša naša želja je Utopija! Vučić i Company ne bi imali razlog da postoje bez drame sa Kosovom! Pozdrav!

  5. Pitajte američke klijente u Avganistanu, Libiji, svojevremeno Vijetnamu kako su prošli. Tako će isto proći i Albanci. Ono što smo gledali po Kabulu pre 2 godine gledaćemo u Prištini. Naše je samo da čekamo.

  6. Ostrašćeni komentatori neonacisti su izmileli iz rupe… Načekaćete se da propadne Amerika, odnosno vi to nikada nećete doživeti, ako ne bude smak sveta…

  7. Poštovana Istoričarka umetnosti!
    Ovaj deo vašeg članka je smešan „…prema vašem stavu, Zajednica srpskih opština bi trebalo da postoji, jer je „činjenica da sever Kosova praktično nikada nije bio albanski“.
    Je vaša sramna izmišljotina ili ste neznalica, ili ne smete govoriti i pisati istinu. 12. Septembra 1959 god. nešto je u Izvršnom Veću Republike Srbije, predlogom Slobodana Penezića Krcuna ODLUČENO. Odlučeno je da se Kosovu pripoji 187 km2, 3 opštine Leposavić, Zubin Potok i Lešak, a od Kosova je otcepljeno 1249 km,
    3 opštine, Preševo, Bujanovac i Medveđe. Narod nije niko pitao.
    Zahtevi za zajednicu su prevarajući pokušaj srpskih vlada, da se i deo Mitrovice otcepi u ime zajednice. Ali to što se sakrije iza „zajednice“, jeste približavanje TREPČI.

    Političari Srbije to prikrivaju od svog naroda. Vlasnik Trepče će biti nezavisna država, Republika Kosovo. Vlasnik svih religioznih objekata u Kosovu će biti Republika Kosovo, kao što je i Srbija vlasnica svih religioznih Objekta, različitih verskih ispovesti. I Srbija je bila pod vlašću i pod tuđom vladavinom. Aya Sophia je građena u vreme Justiniana između 532-537 god. To što su osvajači gradili u tuđim zemljama, i morali se od tuđih zemalja povući, ne pripada njima…lepo bi bilo da se i u Srbiju osnuju 16 različitih zajednica, da se vidi kako to sve u Srbiju funkcioniše.

  8. Sve u redu, skup je zivot u Bg-u, ne stizu grantovi iz SAD na lepe oci. Zanimljivo kako samo Srbi treba da prihvataju „realnost na terenu“, ostali, Hrvati, Albanci, Bosnjaci, oni mogu i da menjaju realnost, ako treba i nasiljem. Izjava o tome kako je clanstvo u UN-u za „drzavu kosova“ odlicno za srpsku versku bastinu je toliko neinteligentno da ne vredi ni ulaziti u dublju diskusiju.

  9. Bravo za ovu zenu koju podrzavate vi iz „nezavisnih“ medija. Mozemo i pre nego nam iko zatrazi sami da priznamo Sandzak, Vojvodinu, istocnu Srbiju kao nezavisne teritorije, sto da se muce one same!?

  10. Сви који се ложе за повратак Србије на Косово, по угледу на Авганистан, заборављају једну ствар. То би се МОЖДА и догодило, да нисмо били под немачко+комуњарском окупацијом. Тад смо као нација унакажени и растурени по белом свету. Да смо као 1914-те године, могли би да правимо планове. Овако…

  11. Isti ti koji to sprovode su odlučili da Jevrejima obnove državu posle skoro 2000 godina? Stanje na terenu zavisi od slučaja do slučaja? Prava nema, važi pravo jačeg? Ok. Ali „batina nema kraja“, a nije ovo ljudi kraj istorije 🙂 Kakva banja istoričarka 🙂

  12. „Srbija da konačno prihvati činjenično stanje na terenu da Kosovo odavno nije naše“. Госпођо, није ваше али је део Србије, по међународном праву и Уставу Србије, уколико вам једно и друго нешто значи.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.