Ćorović: Vučić je ozbiljno uplašen čovek, ovo je strategija deteta koje beži od problema 1Foto: Printscreen/N1

Aktivistkinja Aida Ćorović kazala je da vlast u Srbiji vodi privatnu politiku i da je predsednik Aleksandar Vučić “ozbiljno uplašen čovek”.

“Ovo što vidimo nije vođenje politike, ovo je strategija miša koji pokušava da pobegne i da se sakrije, ili deteta koje beži od problema i zavlači se pod krevet”, rekla je Ćorović u Novom danu na N1.

Ocenila je da će “takvim vođenjem ove ozbiljne situacije Srbija doći na stranu na kojoj nikad nije bila”, ističući da su u prošlom veku u oba svetska rata Srbi bili na strani istine i pravde.

“Sada sve to da se bagateliše, ta moćna istorija koja svakom od nas treba da bude za ponos, sada vidimo da je Srbija potpuno otišla na pogrešnu stranu istorije, zbog ličnog interesa jednog čoveka i šačice njegovih prijatelja”, kazala je Ćorović.

Rekla je da Srbija podržava “Putinovo razvaljivanje Ukrajine” i da sa Prištinom ne može da nađe elementarni jezik dogovora.

Ti pregovori idu u pravcu koji su, prema njenim rečima, vlast i predsednik Vučić znali još pre 10 godina, a to je nezavisnost Kosova i njegovo članstvo u svim međunarodnim institucijama.

Komentarišući jučerašnji protest zaposlenih u javnom sektoru sa minimalnim zaradama, pre svega tetkica i domara, kaže da su to vesti koje su zaista važne, piše N1.

Oni su u subotu blokirali na sat vremena saobraćaj na Trgu Slavija u centru Beograda i otišli u protestnu šetnju do Predsedništva, jer traže da im se oproste sudski troškovi u izgubljenim sporovima, kojima su tražili da im se isplati nadoknada za topli obrok i regres za godišnji odmor.

“To pokazuje gde smo mi, neću reći kao država, jer mi nemamo više državu”, rekla je Ćorović.

Dodala je da nije pravnica da govori o presudi po tužbi radnika, ali da je “nenormalno da kažnjavate ljude koji već sada žive sa premalim platama”.

Kako je kazala, ljudi često nisu skloni da se bune kada se nešto dešava nekom drugom, i to je problem solidarnosti i razumevanja da smo “u istom loncu”.

Trebalo je da nam bude jasno pre 30 i više godina, a pogotovo pre 10 godina kad se ova vlast vratila iz devedesetih, da neće biti čoveka koji će biti nedotaknut ovim cunamijem kriminala, pljačke i užasa, rekla je Aida Ćorović.

Upitana da prokomentariše pretnje koje su stigle listu Danas, kaže da je pismo koje je stiglo redakciji “ogavno” i “jezivo”

Ljudima bi valjda trebalo da dopre do mozga da Danas brani istinu, kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari