Čotrić: Sa Miloševićem razgovora nije ni bilo

Zamenik predsednika SPO govori za Danas o okruglim stolovima vlasti i opozicije

Ostavite komentar


  1. Овај човек је апсолутни шампион лицемерја, Професионални сатиричар који је већ деценијама на појилу власти.

    1. Чотрић је без сумње један од најбољих и политичара и књижевника у краткој форми – афоризму. Можете само да га мрзите, већина мисли оно што је он рекао.

      1. Sto bih ga mrzela? Samo mislim da se njegovi stavovi dosta pouidaraju sa stavovima nivoradikalske sekte . Samo su malko ‘ umiveniji’. SPO? Sra to bese?

        1. SPO jestranka koja postoji od obnavljanja višestranačja. Na gotovo svim izborima parlamentarna, bilo da je nastupao samostalno, bilo u koalicijama. Stranka koju predvodi tvorac skoro svih velikih ideja nove srpske politike, vizionar Vuk Drašković. Mnogi političari i vlasti i opozicije tek posle 20 godina dolaze na ono što je on govorio pre 2 ili 3 decenije.

          1. Kao ono o; „… secenju ruke koja zeleni barjak nosi“?
            Gadno je kada su ti ‘vizije’ paranoidne halucinacije …

          2. „Maldost-ludost“, koliko je isine u toj izreci. Nekada sam verovala Vuku Draškoviću… Davno prošla vremena, njemu je samo bitan prihod njegove porodice i zbrinjavanje najbližih članova stranke.

          3. Vuk je bio i ostao glas razuma. Branio je Srbiju i od drugih i od nas samih. Štitio je svoje komšije drugih nacija i vera. Zato ga i napadaju svi kojima je bilo malo ratova i nesreće i koji su protiv pomirenja u regionu.

        2. SPO prakticno i ne postoji.Bez koalicije sa SNS na izborima bili bi manji od statisticke greske.a prilikom nove registracije ne bi ispunili ni jedan uslov.Iskljucivi obostrani interes radi licne koristi tkz.rukovodstva..

          1. Da je to tačno ne bi ti sad morao da pišeš botovski komentar protiv SPO. Itekako SPO postoji, a u mnogim opštinama je drugi po snazi. Napisao si besmislicu, a glupe li ideje o novoj registraciji da i ne komentarišem. Pa SPO je osnovan pre skoro 30 godina, pa pre koju godinu kad i sve druge stranke ponovo prošao tu proceduru. Bolje gledaj dokle će da te botino plaćaju oni koji i ne čitaju tvoje isprazne komentare u kojima pominješ tzv rukovodstvo.

      2. E, Laziću Dragane, blago tebi. Kakvi su nam političari, ne sumnjam da bi i Žika Obretković delio visoku poziciju skupa sa Aleksandrom Čotrićem, bar kako mu ti laskaš bez pokrića. A o njegovoj pameti dovoljno je konstatovati da je iznedrio jednu od najglupljih političkih floskula prevazilazeći čak i Stefanović dr Nebojšu.
        „Konflikti počinju kada prestane razgovor, i obrnuto“, kaže Aleksandar Čotrić, potpredsednik SPO, pridruženi, kolektivni član SNS (Srpske neofašističke stranke) i ostade živ nesvestan svoje gluposti, gospodine Laziću napredni Dragane. Hajde, ne stidi se svoje umnosti analitičara, šta Te briga kad može Bakarac da bude politički analizator što i ti ne bi mogao biti pa objasni šta je jadničak veselnik Čotrić hteo da kaže. Objasni ti blago meni gde nestanu konflikti kada se razgovara, na primer sa Đukom molerom ili lažnim dr Nešom? Ti to zoveš razgovorom? Ako to zoveš razgovorom onda podjednako možemo i zavijanje hijena nazivati npr belkantom.

    2. Cotric je obicni potrcko Vuka Draskovica,sve su ideale SPO izdali radi svojih licnih interesa.Bicei sa crnim djavolom samo da ostanu uz vlast.

      1. Ne lupaj Janko. SPO je bio i ostao dosledan svom Programu – Srbija na Zapadu. Najrazumniju politiku vode. I pričaš besmislice – itekako su umeli da napuštaju vlast i budu u opoziciji. Čak su mnogo duže bili u opoziciji. Pri tome, jasno podržavaju samo ono što i EU traži od nas da bismo postali normalna država u svakom pogledu.

        1. Vuk se plaši Haga,pa je zato miran ko bubica.. a što se tiče Miloševića,on je bio gospodin u politici.. nisam verovao da ću to ikada reći,jer sam bio na svim protestima protiv njega. Neka nam je Bog u pomoći,kada građanstvo ćuti..

      2. SPO je najdoslednija stranka. Niakd nisu odstupali od evropskog pravca i na tome im se mora odati priznanje. Vuk je pet koapalja iznad većine drugih političara u Srbiji i na Balkanu uopšte.

      1. Forma života koju zovu A. Čotrić paradigma je srbina. Merna jedinica licemerja. 1 čotrić = 100 tramputina

        1. Ne lupetaj, nisi ni malo duhovit. čotrić je retko pristojan čovek na našoj političkoj sceni, odličan poslanik. Kamo sreće da nam je u parlamentu više takvih kvalitetnih poslanika…

    3. Не, није он лицемер, него каже“…тамо куда пролазе слонови, трава је погажена?“ Нисмо у Африци, ваљда“ тешко земљи куда војске прође“ Или, “ кад се коњи туку, ждребад страдају“ Или,“тешко оном кога Русија брани и храни“..Али, неће ивер далеко од пања па ни он у дволичности од шефа Вука. СПО, СПС, Српска крадикална странка, СНС….све је то јаје јајету камелеони по комунистичкој хијерархији устројени, лидерство и послушност. Једина странка, која је васкрсла из комунизма, као некада Миланова Србија из турског ропства је некадашњи СДС, Српска демократска странка, читај труст српских мозгова, сабор људи који нису били на једну воду, поштовали су и уважавали мишљења других и што је најважније успели су се одупрети анти- српском режиму у Бгд, и настала је РС. После је Додик кварно одрадио, што Слоби није успело. Речју, СПО је био и остао „прдиле зреле, опадање зелене“

  2. To je istina. Srbija mora da nastavi evropske integracije jer one najviše doprinose demokratizaciji društva.

  3. Slažem se. Kad ja koji sam stari opozicionar danas sam u mnogo čemu bliži Vučiću nego nekima od njih, poput Boška i sličnih, sve je jasno. Opozicija je veoma šarenolika i kao takva ne može biti u saglasju oko vitalnih pitanja za ovu državu.

    1. Slažem se brate. Isto mislimo. I ja od 90-te na ulici ali sadašnju opoziciju ni u ludilu ne bih podržao. Taman kad me iznerviraju bljuvotine nekog Popovića, pročitam izjave Boška Obradovića, Jeremića i Sande Rašković Ivić i vidim da bi nas u još goru situaciju doveli ako bi došli na vlast. Makar bi jedan mali ratić započeli ili na Kosovu il gdegođ…

  4. Delim Čotrićevo mišljenje. Da bi opozicija bila ozbiljna alternativa vlasti mora da ima jasan program i uverljivost da će biti u stanju da ga ispuni. A u takmičenju sa Vučićem u patriotizmu osuđeni su na neuspeh, jer će suditi mediji koji su uvek uz vlast (bili su sudije i naklonjene vlasti i kad su žuti vladali).

    1. Delis li i ljubav prema kvalitetnoj, duboko proevropski orjentisanoj knjizevnosti?! ‘Noz’, ‘Molitva’, … ‘Ruski Konzul’?!

  5. Slažem se , setite se kad su mediji pojedini kritikovali opoziciju devedesetih. A tek sad vidimo da nisu bili u pravu jer je opozicija tada bila stvarno silna, jaka, snažna, jasna. Ova današnja je deset put slabija, što se vidi i po rejtingu stranaka u njoj.

  6. Ja sam mislio da SPO vise i ne izlazi na izbore a tek sad shvatio da su se prosvecovali na Vucicevoj listi. Da li je Dana jos uvek u NISu?

    1. Šta koga zanima šta ste vi mislili. Kakve veze ima da li je Dana u NIS-u ili ne sa činjenicama koje izneo inače uvek korektni Čotrić? Zlonamerni komentari nisu primereni na priloge u ovako ozbiljnim novinama.

      1. A što zlonamerni. Hoćete da kažete da je pomenuta gospođa stručna obrazovana i komoetentna da bude u Nadzornom odboru NIS-a, ili je do tog mesta došla uz pomoć nekih drugih kriterijuma.

        1. Zato što to nema veze sa temama ovog intervjua. A Danica zadovoljava apsolutno sve kriterijume da bude na mestu na kojem jeste. Nisam u njihovoj stranci, ali je njihovo pravo da postave onog u koga imaju poverenje na neku funkciju. Pri tom, što se ni vi kao i svi udbaški mediji ne bavite kompetencijom nekih 10.000 članova što upravnih, što nadzornih odbora. Uzgred, ona nikad nije bila član Nadzornog odbora NIS-a, što je lako proverljivo. Svaki dan drugo lažu o njoj pa su i oni a i vi pomešali lončiće.

          1. Bravo, odbranili ste je, od nas koji ne povezujemo teme i živimo od 30.000 din mesečno.

          2. Sasvim si u pravu, Dana je u Odboru direktora, da ti ne kažem šta (ne) radi i za koje pare..

      2. Nisu to zlonamerni komentari. To je hriscanska ljubav prema seseljevom Kumu koji je pod milosevicem izgubio kompas …

  7. Čotrić je oduvek bio umeren, odmeren, pošten i pametan čovek u politici. Neka se zapitaju opozicionari zašto veliki deo evropski opredeljenih birača danas je bliži vlasti nego njima. Koliko je možda u javnosti mišljenje da je za SPO važno što je u koaliciji sa SNS, tvrdim da je i za SNS oš i važnije što ima stranku Vuka Draškovića u vladajućoj koaliciji. Pa pre će imati Vučić podršku Draškovića za izgradnju moderne, normalne demokratske Srbije nego što će mu u tom poslu od pomoći biti ljudi prošlosti poput Nenada Popovića koji bezobrazno istupa u javnosti sa politikom suprotnom vladinoj, iako je u njoj ni manje ni više nego ministar.

  8. Sam SPO, kao jedan od koalicionih partnera najjače stranke je ozbiljnija stranka i sa mnogo boljom infrastrukturom od svih onih nesrećnih 20-ak partijica opozicije zajedno od kojih je pola luđe od Šešelja (u zastupanju Šešeljevog programa!?), a druga polovina ne zna gde bi sa sobom a u savezu je sa takvima.

  9. Meni koji sam od 90-te za opoziciju, uvek baš uvek, jer mislim da je važan korektiv u svakom demokratskom društvu i da može pozitivno da utiče da se nešto popravi moram da priznam da su danas mi bliži neki stavovi vlasti, pa i predsednika Vučića, Zorane Mihajlović, kao i SPO-a i SDPS-a. Na primer, 1000 put ću podržati ono što predsednik Vučić govori o Kosovu, nego ne daj Bože Boška Obradovića ili one ekstremiste iz DSS-a u čije je vreme vlasti proglašena nezavisnost Kosova, a oni sve što su umeli je da su dali mig ekstremistima da upale nekoliko ambasada i zapale jednu džamiju.

  10. Opozicija očigledno ima veliki problem. To se iz aviona vidi. Ona danas ima mnogo više medija i prostora, uključujući internet (tad nije ni postojao) nego opozicija devedesetih a sto puta je slabija. Neće biti onda da je sve u medijskoj dominaciji vlasti (uzgred iste „pinkove“ imali su i SPS, DS, DSS sve vreme njihovih vlasti).

  11. Dopade mi se ovaj intervju. Očigledno kao i lider njegove stranke čovek se zalaže za nastavak reformi, pomirenje u regionu, dobre odnose sa susedima, evropske integracije,… Da Srbija bude svet!

  12. Bravo! Kao Mađar čija porodica živi ovde 200 godina mogu samo da kažem da se sasvim slažem. Drago mi je da i mi Mađari, i Ljajićeva stranka i pre svega SPO guraju Srbiju napred, ka Evropi, ka NATO, da obezbedimo mladima lepšu budućnost!

  13. Ovi espeovci su stvarno glas razuma u državi. Najnormalnija stranka u Srbiji. Uvek će imati moj glas!

    1. Isto mislim. A još kad vidim ko i kako napada SPO, Vuk i SPO mi postanu još miliji i draži! Ko ne shvata da nama i našoj deci treba uređena država, a to su upravo članice EU, taj ne shvata ništa.

  14. G. Draškoviću, naučite svog zamenika da Vi niste bili „tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije“, nego tadašnje SR Jugoslavije.
    Hvala!

  15. Slažem se. Treba biti realan u politici. Nadam se da nam se nikad više neće ponoviti devedesete a insistiranje na EU i NATO je važno jer je od esencijalnog značaja za našu državu da bude u punom kapacitetu deo uređenog modernog sveta. A samo sa time ide i dalji raste ekonomije, plata, bolji život, sigurna budućnost društva i opstanak na ovoj balkanskoj vetrometini.

    1. Za vas „korisne idiote“ americkog imperijalnog fasizma je sve sto je anti srpsko „od presudnog znacaja“,sto je ordinarna laz.Englezi napustaju EU,NATO je vec odavno americka vojska za njihove imperijalne interese.Jos jednom pitanje sta je tu dobro za nas?

      1. Nalupetao si se Dejane samo tako. Ma kako ne… najrazvijeniji svet je u fašizmu samo vi koji razmišljate komunističkim mozgovima ste u pravu… A tek ono EU propade što je napuštaju Englezi, prosto Amerika i Engleska biće zemlja proleterska… Baš živiš u propagandi Miloševićevih bastilja i bastiljica… Ulaskom u EU i NATO rešili bismo najveći deo naših problema. Sukobom sa NATO samo je Srbija gubila, savezništvom sa NATO bili bismo na dobitku. Svako dobronameran ko voli svoju Srbiju želi da ona bude u porodici uređenih evropskih država – u EU.

  16. O gdinu Cotricu i SPO vise govori gomila botova koja je obelela hvaleci ga, nego njegov intervju. Zato sto je osnovni postulat o tome kako SNS ima proevropsku politiku NETACAN! Naprotiv, oni svesno i studiozno vode antievropsku politiku. A zarad Danice su bili u sa Milosevicem, pa zasto ne bi i sa Vucicem? Isplati se, zar ne?

    1. Saborac iz devedesetih vrlo dobro zna i.poznaje hulju koju Dana’s hvali, pa nije tesko pogoditi zbog cega su izgubili podrsku? Uveren sam da ovo sto prica i sam neveruje a koji je razlog e to je za analizu? Usvakom slucaju ima pozdrav od saradnika i bivseg SPO-vca?

    2. Колко знам СПО никад није имао ботове, нити их овде у било коме препознајем. А ако вам смета пуно коментара у којима се хвале ставови господина Чотрића и СПО, то је већ други ваш проблем. Можете иначе ко све неписмени људи крупним словима написати оно што желите да истакнете, но ћете тешко било кога убедити да ви боље од најутицајнијих играча у Међународној заједници знате да ли СНС и председник државе воде или не проевропску политику. А свесно и студиозно антиевропску политику воде Бошко Обрадовић, Јеремић и остали који стално оптужују Вучића и власт за наводну издају и губитак Косова, иако је још Милошевић и то пре целих 20 година ратом и ратним поразом и издао и изгубио Косово. Вук је био у савезној Влади са циљем да спречи бомбардовање, али није успео јер су на Милошевића одлучујући утицај имали Милошевићева супруга и Шешељ, односно ЈУЛ и СРС. Иначе, подсећам вас и да је у Савезној влади 1999. године Вук био само три месеца. Избачен је и проглашен метом за ликвидацију, јер је спречио увођење смртне казне у савезни кривични законик, формирање преких војних судова, оружани сукоб са Црном Гором, а убиство новинара Славка Ћурувије оквалификовао као државни тероризам.

      1. Cotricu nisu potrebni SPO botovi, jer SPO vise ni ne postoji. Dovoljni su im SNS botovi, kao sto ste vi.

  17. Ha ha, a ko li je bio tada ministar informisanja?
    Ništa nije bitno, bitno je samo biti uz vlast i uzeti deo kolača. I na kraju na sve to izađu i daju ovakve izjave.
    Ovde poštenje i čist obraz se jako retko viđa.

  18. TV Bastilja, sta to bese ? E Draskovici, i botovi se ubise da vas odrze u zivotu, treba vas kako je god moguce oziveti do proleca, kako vas upakovati, stranku Dane i Vuka. Ma u Srbiji moze sve.

  19. Niste mi bas jasni. Nepostojeca stranka. On i Draskovic jedini clanovi. U vlasti su, a pricaju kao da nisu. Izjave su mu uvek bile u svadji s reaalnoscu i tu je uvek dosledan. Da mu Draskovic kaze da skoci u bunar, skocio bi

    1. Nejasan si mi ti Borise. Da stvarno misliš da je nepostojeća, ne bi gubio vreme na pisanje takvog pljuvačkog komentara. Ne laži da su jedini članovi, jer nas je mnogo desetina hiljada. Ovde videh uglavnom pozitivne komentare uostalom. I Vuku i Čotriću su izjave uvek bile u saglasju sa realnošću, a u svađi sa realnošću su bile izjave i politika Miloševića i Šešelja i svih sličnih njima koji su zbog neshvatanja da je pao Berlinski zid gurnuli nas u ratne avanture i poraze svake vrste. U bunar da skočimo čitavu naciju je terao Milošević, i skakali ste uglavnom srećni što đipate.

      1. Pisem komentare jer mi je dosta licemera koji su 100 godina u politici i pricaju gluposti a pritom sa ogromnim primanjima.Pa zasto su u koaliciji sa najgorima od najgorih? O kojim desetinana hiljada covece ti pricas? Jedina dva clana su on i Dana iz Nis-a sa platom šeika. E moj ti…

    2. Mnogo vaznije je pitanje: Kome je to u interesu i ko uopste organizuje pojavljivanje u medijima tog promasenog politickog anonimusa i istorijske ideolosko-demagoske katastrofe, najsizofrenijeg tipa?! Njime bi trebali da se bave psihijatri kroz jake i kvalitetne terapije, a ne mi po ovakvim komentarima.

  20. Bravo Čotriću, a oni komentatori kojima je bilo malo Miloševićeve politike nek uzmu pušku u ruke i nek idu nekud gde se ratuje. Srbija više nema sinove za ratove i pogibije. Zato je i važno pomirenje sa komšijama i susedima da bismo živeli kao normalni ljudi u 21. veku!

    1. A te ‘sinove za ratovanje’ je Srbija imala kada se vas Vuk bavio pacifizmom i ljubavlju u ‘Nozu’, ‘Molitvi’ i ‘Ruskom Konzulu’?
      Nesto nam ne drzi ‘veliki knjizevnik’ svoje ‘knjizevne vezeri’ od kada vas je uzlanio i SNS? Ili zelite da se svi pridrizimo njegovim botinama u vasoj sekti psihoticnih preletaca?!

      1. Što bi Šegrt rekao – „…knjige čitao nisam ali ih najoštrije osuđujem…“

  21. Čotrić je apsolutno upravu. Po mnogim pitanjima formalna opozicija stoji na stanovištu Slobodana. Ne u NATO, pitanju Kosova po mnogim pitanjima, a i u spoljnoj politici četiri stuba što je u suštini nesvrstana politika.

  22. Bas je za naslovnicu Danasa. Jel to da nas potseti kakvih sve krpelje placa narod?

  23. Blize se izbori, ovaj se setio da se bavi politikom, zeleo bi da produzi mandat. Navika je cudo. Lepo je u skupstini, tolike godine, obuces odelo kravatu, osecas se nekako ozbiljnije, prosetas se do skupstine, upoznas se sa novim poslanicima, rucas u restoranu, dokolica al prodje vreme… Plata poslanicka stigne na vreme… Podrzimo svi ovog coveka, naviko je vec 28 godina na belom lebu…

Ostavite komentar


Politika

Brnabić: Za SNS je neučestvovanje Vučiča u kampanji veliki hendikep 10

Brnabić: Za SNS je neučestvovanje Vučiča u kampanji veliki hendikep

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da raspisivanje lokalnih izbora za 2. jun predstavlja pokušaj smanjenja tenzija u društvu, na čemu je insistirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će, kako se ona nada, baviti kampanjom posle 16. maja, jer se sada pre svega bavi "odbranom nacionalnih interesa".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.