Crnogorska partija traži od opštine Vrbas da uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu

Ostavite komentar

  1. Trebalo im je 10 godina da se sete da su Crnogorci i da se sete da ništa ne razumeju što piše na srpskom i mađarskom.

  2. Nece biti uveden u zvanicnu upotrebu jer taj jezik ne postoji.Ali ocigledno postoji saka jada u Vrbasu

  3. Mene je kao nekog ko je rodjen u Vrbas-u sramota !! Rodom iz crne gore jesam,crnogorski jezik??? Ja kao crnogorac bi sve i jednog proćero nazad zbog ovoga !!! Neki se stvarno ne mogu postideti. Bruka.

  4. Zašto, pa i treba da se uvede ako to traže i da ga koriste u praksi. E sad, ako ih ovi ostali ne budu razumeli onda ne znam kako će da to funkcioniše. Ali svakako im treba ispuniti želju.

Ostavite komentar

Politika

Čupić: Kosovo je izgubljeno nerealnom politikom Slobodana Miloševića 8

Čupić: Kosovo je izgubljeno nerealnom politikom Slobodana Miloševića

"Kosovo je izgubljeno nerealnom politikom koja je vođena 10 godina za vreme Slobodana Miloševića, i kada je 1999. godine, država i ono što simboliše državu, napustila Kosovo. Izgubljeno je sa aspekta da jednostavno vi tu ne možete ništa da uradite. I nijedna vlast nije mogla da uradi. Vlasti su mogle nešto drugo, da ih upute na Ujedinjene nacije, da se sami organizuju i da ih materijalno pomognu... Kosovo je bilo alibi za neuspehe svih politika kada je ta teritorija 1999. godine uzeta", izjavio je profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić u emisiji Newsnight.

Naslovna strana

9. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.