Čučković: Paradoks je da se mi sada na plus 40 bavimo predstojećem zimom, biće jedna od najtežih u proteklih 25 godina 1Foto: Beoinfo

Beograd treba da postane solidarno mesto za život svih 300 naselja bez obzira da li su to, suštinski gradovi, kao što su Lazarevac, Mladenovac, Grocka, Obrenovac ili su to delovi u okviru Voždovca, Palilule, Zemuna ili Novog Beograda ili centralni delovi Vračar, Stari grad, Savski Venac.

U svakom od tih mesta postoje određeni problemi i mi ćemo dati sve od sebe da učinimo život Beograđana ugodnim i da im te muke rešimo, kaže novi gradski menadžer Miroslav Čučković, prenosi RTS.

Miroslav Čučković je naglasio da je prilikom imenovanja gradske uprave upućen apel da se voda racionalnije troši kako bi je svi imali dovoljno.

Novi gradski menadžer poručuje da pitanje završetka glavne autobuske stanice nije jednstavno rešiti, ali ako se pristupi strpljivo imaćemo dobre informacije po pitanju BAS-a, završetka železničkog čvorišta i samog metroa.

Prema njegovim rečima, u gradskoj upravi su uveli radne subote sa predsednicima opština kako bi spremali svaku sledeću nedelju o aktuelnim temama koje su na njihoviim teritorijama.

„Ono što je paradoks je da se mi sada na plus 40 bavimo predstojećem zimom. Biće to jedna od najtežih zima u proteklih 25 godina i verujte da je velika muka danas obezbediti gorivo i energente“, kaže Čučković.

Dodaje da ne treba da strahujemo ništa više od onoga što strahujemo za svoju kuću.

„Kao što se svako od ljudi koji korste pelet na primer sada bore da ga obezbede tako se i grad bori da na poremećenom tržištu obezbedi pelet za one ustanove koje ga koriste. Za GSP, Lastu, Gradsku čistoću treba da se obezbedi dovoljna količina dizel goriva, dovoljna količina mazuta za grejanje kako bi smo dočekali spremni jesenji i zimski period i to je nešto čemu smo posvećeni svakodnevno“, poručuje gradski menadžer.

Ističe da je jedan od prioriteta rešavanje gužvi na auto-putu kroz Beograd. Postoje četiri centralna izlaza i ulaza u Beograd kojima prolaze stranci kada prolaze kroz prestonicu za vreme godišnjih odmora, Božića i Nove godine.

„Ti koridori su opterećeni i za vreme vikenda i sve te saobraćajnice ne možemo proširiiti čarobnim štapićem, ali možem završiti ono što je u toku. Mislim na pravce koji su u delu auto-puta od nastavka Jurija Gagarina do izlaska na auto-put ‘Miloš Veliki'“, poručuje Miroslav Čučković.

Navodi da neće biti „slab“ na Obrenovac zato što je njegov posao da napravi od svih delova Beograda ugodna mesta.

„Bili smo danas u Mladenovcu, tamo je rekonstruisan zatvoreni bazen. U Obrenovcu imamo olimpijski i otvoreni i zatvoreni bazen. Naš je cilj da stvormo uslove da se i u drugim delovima Beograda to desi. Potrebno je da suštnski pokažemo brigu o ljudima, bez previše televizije. Mi se nećemo skrivati od medija ali bez previše učestvovanja u medijima već na terenu sa građanima“, rekao je gradski menadžer Miiroslav Čučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari