Ćuta uputio poziv Vučiću da dođe u Babušnicu: Hrabar si samo na pres konferencijama, a ovamo gaziš obećanja i okrećeš glavu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Babušnicu 30. marta na sednicu Odbora za ekologiju.

„Aleksandre Vučiću, budući da se vođenjem Odbora za ekologiju Skupštine trudim da savesno obavljam posao koji mi je poveren, nastojim da političku vlast izmestim iz skupštinskih klupa i odvedem je na mesta ekoloških zločina svuda po Srbiji. Sada smo ponovo pred vratima Rakite i nedela pred prirodom, državnom i privatnom imovinom, pretnjom nad budućnosti naselja u slive Rakitske reke i reke Jerme“, naveo je u otvorenom pozivu predsedniku Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta, a prenosi Nova.rs.

On je poručio Vučiću da su se sretali već jednom, povodom primera pogubnosti koncepta minihidroelektrana na svim srpskim planiniskim rekama.

„Dva puta od tada gaziš svoja javna obećanja i okrećeš glavu, hrabar samo na dirigovanim konferencijama za medije i u brojnim monolozima na TV programima. Pozivam te u Babušnicu, da makar jednom prisustvuješ potvrdi ekonomske i političke nesposobnosti svih nivoa vlasti tvoje partije. Jedina sposobnost koju ćeš možda prepoznati je koncept ličnog bogaćenja, korupcije i institucionalnog ćutanja nad pljačkom, uništenjem, uzurpacijom i otvorenim nasiljem nad stanovništvom“, zaključio je Ćuta pred zasedanje Odbora za ekologiju Skupštine Srbije u Babušnici 30. marta 2023. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari