Cvejić: Vlada zakazala na mnogo načina, zajednica odgovorila brzom reakcijom 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Srbija Centra Slobodan Cvejić ocenio je da su razlozi za masovna ubistva u Srbiji brojni, i ne mogu se popraviti „jednom merom i pojačavanjem sistema obezbeđenja“.

„Vlada je zakazala na mnogo načina. Zajednica je odgovorila brzom reakcijom. Ljudi koji žele da pomognu su se organizovali preko grupa i foruma na mrežama. Dobar primer pozitivnog odgovora zajednice su redovi ispred Zavoda za transfuziju krvi“, ocenio je Cvejić na televiziji Nova S.

On je dodao da „ova vlast konstruiše medijsku sferu u kojoj izmisli krizu koju rešava i svoje rezultate glorifikuje, a zanemaruje realan život.“

„Oni su bili u stanju šoka kada se desilo nešto što nisu oni izrežirali. Uopšte nisu umeli da reaguju“, konstatovao je Cvejić.

Dodao je da je nezamislivo da Gradonačelnik grada u kojem su se desila masovna ubistva, kao ni ostali zvaničnici, ne obiđu školu u kojoj se ovako nešto dogodilo.

https://www.danas.rs/vesti/politika/blog-uzivo-protest-srbija-protiv-nasilja-danas-u-18-casova-sirom-zemlje/

„Srbija sada ima akumuliranu pozitivnu energiju za promene. To se kod nas ne dešava često. Ovo je momenat da gurnemo u stranu svoje razlike i da zajedno probamo da konstituišemo institucije“, zaključio je Cvejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari