„Daće Bog da vam vidimo leđa uskoro“: Glumac Ammar Mešić osudio glasanje Srbije u UN o humanitarnom primirju u Gazi

Ostavite komentar


  1. ovo je sramota za srbiju , sramota, sta drugo reci ..sta ce predstavnik palestina da misli o ovoj zemlji,…sta sta …

  2. Tako je glumcino . Dosta su krali i unistavali srbiju , i vreme je da plaze za to

  3. Na sednici GS UN nije usvojen amandman Kanade koja je tražila da se akcije palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra okarakterišu kao „teroristički napadi“. I nije prošla rezolucija.

  4. Palestinska militantna grupa Hamas pozdravila je večeras usvajanje rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se poziva na „humanitarno primirje“ u Gazi.

  5. Generalna skupština pozvala je Izrael da povuče naređenje da se civili u Pojasu Gaze presele na jug enklave.

  6. Ovo je bio obračun velikih sila koji mi očigledno ne razumemo. MOrao je Izrael i SAD da dobiju javni šamar.

  7. Kako su glasale članice G7?
    Francuska je glasala za (1), SAD su glasale protiv (1), dok su ostale članice bile suzdržane – Kanada, Japan, Velika Britanija, Italija i Njemačka (5).

  8. Jel Vam sada malo jasnije.
    Kako su glasale članice BRIKS-a?
    Osim Indije koja je bila uzdržana, ostale članice BRIKS-a: Brazil, Kina, Rusija i Južna Afrika su glasale za rezoluciju.
    A osim Etiopije, koja je bila suzdržana, sve države koje se 1. januara 2024. pridružuju zajednici pod novim imenom BRIKS plus – Argentina, Egipat, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, glasale su za rezoluciju.

  9. Kako su glasale zemlje Zapadnog Balkana?
    Za rezoluciju su glasale dvije države – Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a suzdržane su bile ostale tri: Albanija, Sjeverna Makednija i Srbija.
    Meni ovde ama baš ništa sad tek nije jasno.

  10. Za usvajanje rezolucije bila je potrebna dvotrećinska većina u kojoj se uzdržani ne računaju.

  11. Da,da zar nije predsednik palestine mahmut abaz obecao svome „prijatelju“vucicu da nikada nece priznati Kosovo?Ovaj mu je vratio na „adekvatan“nacin.On nikada nije ni bio iskren,ili dostojanstven,pa cak mislim da ga se i roditelji stide .

  12. Uzdržavanje je dobra odluka u ovom slučaju.
    Rezolucija je izrazito u korist Palestinaca i nije neutralna.
    I nije normalno u njoj ne pomenuti, na početku, da su krvoločni teroristi, masakrirali oko 1350 civila, dosta žena, dece i mladih na muzičkom festivalu (vrlo sličnom našem Eksitu)

  13. Bavljrnje politikom je složen posao
    Pa stoga i ovakav odgovor ..dobar majstor nije onaj koji sve zna po malo da popravi..sigurno je da bi svi normalni ljudi glasali za rezoluciju..zato neko iz vlade treba da obrazloži ovakav stav
    Pa bi onda trebalo komentarisati.ovako
    Majstor zna sve …hrvati su izneli stav

  14. Ammar Mešić bolje da se bavi glumom a ne da komentariše političke poteze. Neka radi na sebi i svojoj glumačkoj karijeri, koja, gledajući ga na TV i nije nešto za oduševljenje.

  15. Koji je sad pa ovaj, nikada cuo za njega. Iako gledam filmove. Verovatno neki anonimus pa da i on nesto kaze da se cuje za njega.

  16. Lepi naš Amare, teatralnost ima uvek svoj motiv i cilj, ova izjava otvoreno donosi etiketu tebi lično. Dodatno talasati negativnu atmosferu iz lagodne pozicije nepolitičara nije ukusna. Ajde podigni svoju odgovornost pa sa pozicije političara „bacaj plamičke“ za lako zapaljive. Ne igraj se tuđim životima, uozbilji se.

  17. Amare, ako nisi do sada pročitaj, ako već jesi pročitaj ponovo „Gorski vijenac“

  18. Poenta naše neutralnosti je zbog toga kakva god rezolucija u UN da se usvoji za koju nisu glas dale SAD i Izrael to za Izrael nije bitno.Takvih rezolucija ima na desetine.

  19. Ovo izgleda više nisu botovi, barem ne u ljudskom obliku. Ovo kao da su napravili skriptu koja selektuje i kopira deo teksta u polje za unos i pošalje „komentar“. Ili postavite neke zaštite ili ugasite komentare.

  20. Interesantno je to , što su retki komentari koji ne vezuju versku pripadnost sa nečoveštvom , te je i glumčina Amar pokleknuo , ne spomenuvši zločine pripadnika Palestinskog naroda nad nedužnim stanovništvom po kibucima, na festivalu, nad decom … zašto ti „junaci“ ne krenuše na regularnu vojsku Izraela ili policiju nego na goloruki narod ?
    Sada , kada su Izraelci krenuli na teroriste , koji se kriju iza civila – leleeee pobiše narod. Nisam niti za jedne niti za druge jer na kraju narod ispašta i pati – deca pogotovo.
    I uvek je tako – narod nije za rat ali uvek ispadne žrtva !

  21. Da smo glasali protiv osudili bi nas kako nastavljamo „genocid“ nad muslimanima zapocet u Srebrenici. Da smo glasali za proglasili bi nas za naciste koji podrzavaju genocid nad Jevrejima. Najpametnije je bilo ostati neutralan. Ali sad islamisti koriste takav razumman stav za sirenje svoje islamisticke antisrpske propagande i mrznje

  22. Decko, ako trazis pravdu glasas za predaju talaca, za odlazak hamasa koji ima glavno sediste ispod bolnice, pa za prekid napada idf. Ako se usvoje prva dva, 3. ce automatski prestati. Bila sam levicar do ovog rata, onda sam shvatila da imam mozak i nemam stavove po automatizmu. Krivi su svi i svi treba da uloze napor da se rat zavrsi. Ali valjda je moderno optuziti samo Izrael. Malo citanja iz raznih izvora, ne samo al dzazira. Ovaj sukob ima mnogo slojeva da bi neko optuzio jednu stranu.

  23. Srbija i treba da bude uzdrzana. Ne razumem sta mu tu nije jasno. Pripadnici hamasa su klali Srbe u Bosni za vreme rata, a Izrael je priznao Kosovo. I ne treba da budemo na nicijoj strani u njihovom sukobu. Ispravna odluka drzave.

Ostavite komentar


Politika

Koalicija Biramo možda odustane od izlaska na izbore zbog opstrukcija vlasti: Reakcije na obaranje lista na Novom Beogradu, Vračaru i u Jagodini 10

Koalicija Biramo možda odustane od izlaska na izbore zbog opstrukcija vlasti: Reakcije na obaranje lista na Novom Beogradu, Vračaru i u Jagodini

Svi kandidati na listama koalicije Biramo, na svim opštinama i u svim gradovima u kojima se kandidujemo, imaju pravo da budu birani na listama na kojima se i kandiduju. Prema čl. 3 stava 1 Zakona o lokalnim izborima, kandidat na izbornoj listi u momentu predaje liste mora imati prebivalište na istoj opštini na kojoj je upisan u birački spisak, na kojoj ostvaruje biračko pravo – kaže za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta koji učestvuje na izborima u koaliciji Biramo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.