"Daće Bog da vam vidimo leđa uskoro": Glumac Ammar Mešić osudio glasanje Srbije u UN o humanitarnom primirju u Gazi 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Generalna skupština UN je pre dva dana velikom većinom glasova pozvala na „trenutno humanitarno primirje“. Poziv je, kako se kasnije ispostavilo, došao uoči početka kopnenih operacija u Pojasu Gaze od strane Izraela.

Rezoluciju, koja je neobavezujuća, osudili su Izrael i Sjedinjene Američke Države jer se, kako su naveli, u njoj ne spominju zločini koje je počinio Hamas 7. oktobra.

Za rezoluciju glasalo je 120 zemalja, 14 je bilo protiv, dok je uzdržanih bilo 45.

Jedna od zemalja koje su glasale protiv bila je Hrvatska, čije je Ministartvo spoljnih i evropskih poslova za tu odluku dalo isto objašnjenje kao i Izrael i SAD- da se u njoj ne spominje da je Hamas izvršio teroristički napad i pokolj civila u Izraelu.

Srbija je, sa druge strane, bila među uzdržanima, kao i Nemačka, Australija, Kanada, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Italija, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo i druge zemlje.

Na ovakvo glasanje Srbije reagovao je glumac Ammar Mešić, napisavši da „Srbija nije glasala za prekid vatre u Gazi“.

On je na svom Instagram storiju podelio reči:

„Veliko hvala Vladi Srbije i našem najboljem predsedniku svih vremena. Daće Bog da vam vidimo leđa uskoro. Kao što sam i pre govorio, SRAMITE SE“, naveo je on.

Mešić je takođe poručio muslimani u Srbiji da „sledeći put razmisle za koga će glasati“.

Uzdržane prilikom glasanja u UN bile su i neke od zemalja sa velikim udelom muslimanskog stanovništva, kao što su Irak, Albanija, Indija, Tunis…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari