Dačić: Albanija da se izvini

Ostavite komentar


  1. Zasto da se izvini kada je rekao istinu. Srbskom narodu treba reci istinu koji su zlocini izvrseni nad Kosovskim narodom u njegovo ime od Srbskog rezima.

    1. @Sami ramadani

      Nesumnjivo da je u vasim ispranim mozgovima tako kako si napisao u komentaru ili kako je izjavio Cakaj, ali to je samo vas problem.

      1. isprani mozgovi veljike aljbanije@
        Lako je proveriti izjave Cakaja, evidentirane su sve zrtve rata , ime prezime gde su ubijeni mesto sahrane!!!!!
        BTW, ovo „aljbanski“ je vasa izmisljena glopust/neznanje, jer albnski jezik ima LJ(L) i L(LL) !!!!

        1. Evidentirao ko? Hašiš tači ili haradinaj?
          Inace,siptari jeste pricaju „aljbanija“, „ljebac“ itd itd.

    2. Ja nisam zločinac nego aktivni učesnik otpora tom režimu pa i njegova žrtva. Misli o tome.

    3. A ko sve spada u taj Kosovski narod? Jel samo Albanci ili i Kosovski Srbi. Jel ako spadaju i Srbi s Kosova onda ispada da je srpski rezim cinio zlocine sam prema sebi. Ne razumem.

      1. @recimo…A ko spada u čuvenu floskulu „naš narod na Kosovu“ koju srpski političari neprestano koriste? Da li su to samo kosovski Srbi ili i ostali nesrbi nastanjeni tamo? Srbija svojata Kosovo ali ne prihvata kosovske Albance kao svoje državljane,kao da ne postoje! Ako se Srbija poziva na svoj Ustav ispada da je napravila masovne zločine nad svojim građanima,a ne režim prema sebi! Konačno, objasnite mi jednostavnu činjenicu: čiji su državljani Albanci na Kosovu? Ni ja ne razumem taj apsurd,paradoks,dvojnost, oko želje za teritorijom ali ne i za stanovništvom.

        1. @Carnegie Endowment for International Peace

          Odgovor je vrlo jednostavan. U „nas narod“ spadaju svi oni koji prihvataju Srbiju kao svoju drzavu, bilo da su Srbi, Albanci ili Madjari. Onaj ko ne smatra Srbiju za svoju drzavu a zivi na teritoriji Srbije, moze slobodno da se preseli npr. u maticnu Albaniju i tamo neka se igra drzave do mile volje. Nego, da li se „cudis“ i u vezi zelje Albanaca za teritorijom i potrebom da svugde gde izmisle da su to „drevne ilirske zemlje“ ili gde su postali vecina nakon sto su proterali domicilno stanovnistvo proglase neku „drzavu“, bilo da je „republjik kosova“ ili „ilirida“ u Makedoniji’?

          1. Ljudska mimikrija je ozbiljan mentalni poremećaj,ako si u stanju da shvatiš?

          2. @Carnegie Endowment for International Peace

            I vise je nego jasno ko je ovde opterecen mentalnim poremecajima i raznim patologijama. Valjda i ti shvatis i krenes sa terapijom, mozda jos nije u potpunosti kasno.

          3. Albanci , srbi i ostali na Kosovo su svoj na svome!!
            Nema ni jedne istorijski istine o nekakvom invazijom albanaca sa albanije na Kosovu, granica Albanije prema Srbiji i posle YU je bila uvek najzaatvorenija granica u evropi!! .Posle 2 svetskog rata bilo je migranata iz Albanije u YU ,vecina je privremeno smestena u Makedoniju , 95% njih napustila ex YU i danas zivi u USA/Belgija, troskove smestaja i ovih migranata platila UN 50$ po mesecno za svakog migranta!!

  2. Ne znam šta je netačno u navodima albanskog ministra.
    Nolim g. Dačića da ga argumentima demantuje…

  3. Albanski ministar je potpuno u pravu. I ne samo kosovu, vec i sloveniji, hrvatskoj, bosni i hecegovini. Nema zajednickog zivota dok se zlocinci stite i kriju po srbiji. Haski osudjenici vam sjede u skupstini.

    1. @Johan

      Jao, a vi svi nevinasca i moralne gromade. Steta sto i u realnosti niste takvi kao u vasim fantazijama. Btw, Imas vest na ovom portalu o nekih 200 Albanaca koji uskoro idu u Hag, zasto li ih hapse, da nije zato sto nisu vratili na vreme knjige u biblioteku?

  4. „tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa na „čelu današnje Srbije“

    U sred srede! Da smo ih na vreme smestili gde im je mesto …

  5. Hoće li se g. Dačić nekome izviniti zbog odnosa srpsko-crnogorske vojske prema Albancima civilima na prostoru današnjeg Kosova i Albanije,a za vreme Balkanskih ratova 1912.-1913.god. o čemu su svoje izveštaje dostavili Kosta Novaković,Dimitrije Tucović,razne svetske komisije…To Ivica nije učio u školi,nisu mu rekli zaboravni profesori!

    1. Bilo bi lepo. Naravno i Albanija da se izvini za učešće u agresiji 1999. pošto zvanično nit je objavila rat nije bila članica NATO alijanse i da osudi OVK zločine. I tako, mic po mic, do samosvesti i sa jedne i sa druge strane

    2. @Carnegie Endowment for International Peace

      Hoce, kako nece ali tek nakon sto se Albanci izvine za zlocine nad Srbima koje su izvrsili tokom otomanske okupacije kada su bili veliki drugari i uzdanica Turaka. Ima i o tome dosta izvestaja, to sigurno nisi imao na kursu iz spinovanja.

  6. To bi bilo isto kako kad bi hrvati trazili svakodnevno da se izvine neko od nasih zvanicnjika, posto cesto spominju proterivanje srba sa Hrvarske.
    Ima Dacic pravo … sta god da kaze, ko njemu moze da zameri. Sigurno mu nije dobro, cim vidi mirkofon odma ce da peva, govori kao da razmislja na engleskom, komediska predstava loseg glumca…

    1. Zašto ovi tvoji angažuju nepismene botove kao što si ti? Ne kapiraju da postižu kontaefekat?

  7. Dok postoje politicari poput demagoga Dace-koferceta, svi drugi ce biti u pravu. Problem je, sto se ratne stranke poput SPS i ofarbanih SNS radikala i dalje kriju iza „zastite“ nacionalni interesa -pa ko dirne njih dirnuo je srbiju i srpski narod. Cinizam Dacica ide u krajnost- kada trazi da se neko izvine za nesto,sto je tacno. Zar se Dacic nije „patriotski“ hvalio da njegov SPS ima u Bosni svoj ratni plen pod nazivom „republika srpska“ odn
    „srpsko sumska“ po metodama kako je izvedema. Slicno bi bilo i sa Dacinom tkz zajednicom srpskih opstina na Kosovu. Narod Srbije je kriv
    sto ovakvi i dalje opstaju na vlasti.

    1. @Realista

      Da li su tebi na tom kursu za bota objasnili da bi trebao na svakih sest meseci da promenis repertoar. To tvoje „Dace-koferce“, „republika sumska“ pocinje da smara.

  8. Kome kukaš koferče bedno, ene ti ga bata navr’vođa u mk grli se i ljubi sa Ramom, nek mu pljune u pepu ako smije. Provaljen ste bednici lažljivi, za kućnu upotrebu palite sluđene srblji kao što ste uvek i radili a za spoljnu ste upotrebu kao mali lizoguzi da ne kažem ko krema za šuljevi.

  9. I ovi Albanci nisu normalni, traže izvinjenje od Srbije za zločine Miloševičevog režima na Kosovu, u vreme kada Srbijom vladaju iste strukture tadašnjeg režima. Bolje bi bilo da su tražili da tadašnja t.j. sadašnja vlas u Srbiju nor. napravi kolektivno samoubistvo, što bi bilo dobro za Albance a još bolje za Srbe i Srbiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.