Dačić: Čim Kreni-promeni na pravno valjan način preda narodnu inicijativu, biće verifikovana 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da će, kada inicijativa „Kreni-promeni“ na pravno valjan način, preda parlamentu na verifikaciju narodnu incijitivu (o geološkim istraživanjima u vezi litijuma) to biti urađeno istoga dana.

Dačić je za Televiziju Pink rekao i da je nedavno toj inicijativi  iz parlamenta vraćen zahtev za verifikacijom narodne  inicijive jer, kako je obrazložio, „nije bila predata na pravno valjan način“.

„Poslao sam im pismo i područio ih kako to da urade i kada je budu predali istoga dana ću im verifikovati tu inicijativu“, rekao je on.

Dačić je kritikovao „Kreni-promeni“ jer su, potom, organizovali protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, te naveo da predsednik Srbije nema nikave veze sa narodnom inicijativom.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je nedavno ocenio da je skupštini Srbije  došlo do administrativne opstrukcije u vezi njihove inicijative, a što je negirala premijerka Ana Brnabić.

Rekao je i da da je protest ispred zgrade Predsedništva organizovan sa zahtevom da premijerka omogući skupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zaustavljanje projekta „Jadar“.

Tražio je i da se garantuje bezbednost onima koji prikupljaju potpise.

Manojlović je na protestu rekao da je zahtev i da se ta narodna inicijativa, nakon sakupljenih 30.000 potpisa stavi na glasanje u skupštini Srbije, pre njenog raspuštanja.

Govoreći o informacijama o prepremi atentata na predsednika Srbije, Dačić je rekao da ih treba najozbiljnije shvatiti.

Rekao je da se radi o kredibilnim stvarima i da što pre treba da se prestane sa omaložavanjem te informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.