Dačić i šefica UNMIK-a: Dijalogom rešiti problem na Kosovu 1foto: Printskrin, UN Jutjub

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karolina Zijade danas su u razgovoru o situaciji na Kosovu zaključili da je dijalog jedini način za konstruktivno rešavanje aktuelnog problema i da je pred svim stranama težak zadatak.

Zijade je zahvalila na podršci radu i otvorenosti Srbije za saradnju sa Misijom UNMIK i KFOR i rekla da je posvećena unapredjenju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi procesu pomirenja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Prvi potpredsednik vlade Dačić je rekao da je za Srbiju UN najznačajnija medjunarodna organizacija u kontekstu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i da su i on lično i Srbija posvećeni nastavku saradnje sa UNMIK-om.

Naglasio je da je prioritet Srbije postizanje kompromisnih rešenja za mnoga životna pitanja na Kosovu, s obzirom da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, a i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela druga strana, pre svega osnivanje Zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari