Dačić i Sijarto o saradnji na marginama skupa u Sofiji 1Foto: Natalija Jakovljević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u Sofiji, na marginama ministarskog sastanka Centralnoevropske inicijative (CEI), razgovarao s ministrom inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o jačanju odnosa dve zemlje, kao i o značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je CEI.

Dačić je rekao da je zadovoljan redovnim kontaktima dve države, da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou zahvaljujući intenzivnoj razmeni poseta zvaničnika dve zemlje, kao i da se zasnivaju na strateškom partnerstvu i iskrenoj uzajamnoj podršci i prijateljstvu, saopštilo je Ministarstvo.

Prema Dačićevim rečima, Srbija ostaje posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa zemljama u okruženju.

Sijarto i Dačić su razgovarali i o nastavku unapređenja ekonomskih veza Srbije i Mađarske, sve intenzivnijoj saradnji u energetici i o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.

U razgovoru o značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je CEI, istakli su da je ekonomska saradnja dobar put ka ukupnom napretku regiona.

Dačić je još jednom zahvalio Mađarskoj za podršku Srbiji u procesu evropskih integracija i Sijarta informisao o trenutnom stanju na Kosovu i Metohiji, kao i o položaju Srba na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari