Dačić: Nećemo ucene Hojta Jia, hoćemo da čujemo Trampa

Ostavite komentar


  1. Ivice, što bi ti rekao : Nemoj da se čikaš..

    Mogao bi na klupu za rezervne igrače..

    Moralan čovek bi bio svestan duga koji je prema Srbiji napravio Miloševićev zločinački SPS .I pokušao bi da se oduži barem nestavljanjem klipova u točkove ovoj zemlji.Ali, ne i Ivica.

  2. Umesto što ponovo, i iznova, koči uz brdo gospodin Dačić bi morao ozbiljno da se zapita – šta smo mi kao država i oni kao naši državnici u proteklih 5,6 godina učinili da zaslužimo pažnju tih visokih (najviših) državnika koje on ovde pominje pa da nam oni ne šalju svoje "službenike"? On je ministar spoljnih poslova i, valjda je, dužan da sprovodi politiku vlade, a ne da iznosi, eventualno, svoje mišljenje. Ovakvom retorikom, što potvrđuje i njegovo "izvinjenje" predsedniku države (ne slaže se s njim), nedvosmisleno potvrđuje razlaz u mišljenjima kada je u pitanju spoljna politika, državna strategija,…….. što je neozbiljno, nesuvislo, štetno i, treba li naglašavati, kontraproduktivno. A, tek ovo sprdanje (u više navrata) sa funkcijom "zamenika pomoćnika" i spočitavanje pripadnosti istog bivšoj administraciji apostrofirajući ga kao "jastreba" je zaista nonses i presedan u diplomatiji jedne male zemlje prema bilo kojoj drugoj. Najkraće – šta ćemo dobiti ovakvim ponašanjem, nerazumnim i neadekvatnim potezima? Šta je korisno u svemu ovome?

  3. Ovo je najbolja izjava sto sam cuo cele godine i nadam se da ce politika srpske da se drzi ovih pet stavova. Ko god misli da je Dacic los politicar, taj se zeznuo. Covek zna da se veseli i da vodi politiku svoje zemlje dobro,

  4. Kad rejting počne da pada, kao da svi imaju samo jednu opciju: desničarenje. Iako glasovi sa desnice nisu spasli ni Vuka, ni Voju, ni dešperatnog Borisa, svi i dalje pokušavaju da muzu tu (nepresušnu) kravu rusofilstva, kosovofilije i westernfobije. Iako niko od njih nije dobro prosao na izborima kasnije, možda baš ti, Dačiću izvedeš čudo.

  5. Dačić nije dorastao da zastupa Srbiju.Ovom izjavom je ukazao Trampu da je izabrao pogrešnog saradnika. Baš glup autogol!

  6. Srbija ce u mnogim oblastima u poredjenju sa ostalim drzavama u Evropi biti tamo gde joj je mesto na dnu, sve dotle dok su na vaznim funkcijama pogresni ljudi.Primera na nasu veliku zalost ima puno ali pocecu sa Dacicem.Covek je ocekivao da ulaskom u koaliciju sa SNS-om dobije mesto Premijera i kada mu se ocekivanje nije obistinilo covek je pozeleo mesto ministra spoljnjih poslova za SPS i naravno dobio.Umesto da mesto ministra spoljnjih poslova ustupi nekom obrazovanijem i sposobnijem iz svoje partije on ga je zadrzao za sebe iako nije bio temeljito pripreman da bi spreman za tu funkciju da ne pominjem tecno znanje Engleskog jezika veoma bitno u diplomatiji.U svim pametnim zemljama se osobe kojima ce se poveriti tako vazna funkcija temeljito pripremaju kada je diplomatija u pitanju a ne kao u Srbiji s brda s dola funkcija se dobija po partijskom dogovoru ili po zelji pojedinca kao u slucaju Dacica,koji postaje ministar spoljnjih poslova po svojoj zelji iako ne poseduje sve potrebne sposobnosti za tako vaznu funkciju.Drustvo pogresnih osoba na veoma vaznim funkcijama u Srbiji mu prave Vulin covek neadekvatno obrazovan i spreman za funkciju ministra odbrane i cak nije sluzio vojsku.zatim Daciceva verna poslusnica Slavica Djukic Dejanovic koja je setala sa funkcije na funkciju ,a jedini adut joj je odanost lideru i clanstvo u SPS-u.Tu je i Krkobabic koji je nasledio mesto lidera PUP-sa od svog oca i gle cuda nije ni penzioner, sto je ako sam u pravu jedan od uslova da postanete clan PUPS-a penzionerske stranke,koji nije sposoban da vodi ni zadrugu u nekom zabacenom selu se nagradjuje funkcijom ministra bez portfeljka.I na kraju da pomenem i ministra bez portfelja Nenada Popovica koji je postavljen za ministra bez portfelja pre nego su proverene sumnjive privatizacije u kojima je on ucestvovao .

  7. Druze Dacicu, ti ne cujes dobro
    pa i ne vidis, tako dugó si ministar vanjskih poslova, da nista nisi doprineo . Bolo bi
    realnije da predjes u pjevace i
    zapjevas pared Turcina Erdogana.

    .

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.