Dačić: Očekujem uskoro razgovor Vučića i Zaeva

Ostavite komentar


  1. Ko je po ustavu zadužen za vodjenje spoljne politike, pitanje za studenta generacije

  2. Nigde na svetu se zvanicnici ne oglasavaju po privatnim televizijama, ako postoji drzavna tv! A posto je kod nas sve drugacije nego u normalnom svetu, onda PREDSEDNIK donese odluku da povuce misiju iz Makedonije, a po svemu sudeci, zaboravi da o tome obavesti premijerku. Zato se on, mimo Ustava i svih diplomatskih pravila razgovarati sa premijerom Makedonije! Gdja Brnabic vise nije ni fikus (fikus je biljka, odnosno ziv), a ona je sebi dozvolila da je pretvore u vostanu figuru. Da ima imalo samoposyovanja, ona bi se povukla!

  3. Ovaj se svugde gura. Kad ne obilazi neko gradiliste ili ne otvara novu novu radionicu, evo ga opet vodi diplomatske poslove. Pa zar Zaev, koji je premijer Makedonije — dakle nije predsednik te zemlje — ne bi po protokolu trebao da razgovara sa nasom premijerkom? Dakle funkcionerom na istom nivou kao i on. Kad odjednom, eto ti ga Vucic kao sef drzave gura se umesto g-dje Brnabic. Na kraju krajeva, zar ova svadja oko priznanja i glasanja na medjunarodnim forumima nije posao za ministre inostranih poslova?

  4. Mora da je gadan taj "strani faktor" kada ne sme ni "i" od imena da mu se pomene. Da nije to neko od naših prijatelja u koje se naši poslenici kunu evo više od pet godina? Ili je možda neki prijatelj naših prijatelja, svejedno? Koliko znam, mi nemamo neprijatelja u svetu, bar tako smo uveravani mnogo godina unazad. Šta se sada, odjednom, dešava? Hoće li da pukne neka "tikva"? I koja? Čuće se, valjda!

  5. Da,razgovor sa Zaevom je pod hitno potreban,da se razrese sve nedoumice..

  6. – da znaju da mi znamo za sve to što se dešavalo – Ne mogu da prihvatim tracerske tirade ovog malog konstantno gnevnog coveka. Diplomatski maniri srpskih politicara su otperjali sa postojecom garniturom. Nazalost!

  7. Mislim da ne treba da se ostane u dobrim odnosima, jer je i vise nego ocigledno da idu protiv nas!!!

  8. Nadam se da ce biti iskreni pitanju podrske , da li su za nas ili ne ? Da nam ne rade iza ledja nista .

  9. Problem koji su Makedonci sazdali sopstvenoj državi i narodu posle osamostaljenja je što su verovali u srpsku politiku. Kada su članovi Sobranja bili najpametniji, neagresivni, mudri Albanci, tražili su da budu poštovani Albanci. Međutim, Makedonci, na čelu sa Gligorovom očekivali su da će Srbi zauvek da ućutkaju Albance. Nemačka i SAD su pokušali više puta na razne načinie da pomognu Makedoniji da se spremi i zajesno sa Bugarskom bude primljena u NATO i EU. No, makedonski političari nisu hteli ni da čuju. Osim tada lidera VMRO-DPMNE, a četiri godine premijera Vlade od 1999.-2002. Ljubča Georgievskog. No, posle njegovog pada s vlasti, a uz pomoć najuticajnih analitičara-kolumnista u tadašnjim medijima, vratio se na vlast seoski đilkoš, lider SDSM, Branko Crvenkovski, koji, iako voli Viski, nije mu ni preko pameti bilo da se pita šta to žele Nemačka podržana od SAD. Sada je Makedonija doterana do zida. Baš zato je napadaju ono koji su u strahu, a svoje AV-kanje nazivaju doplomatijom.

  10. Nema takvog politicara ili politicke garniture koje ce posvagjati i udaljiti ova dva prijateljska naroda. A probleme uvek se reshavaju na stolu, dijalogom, a ne napustajuci teritoriju 🙂

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.