Dačić: Srbija ima podršku Pokreta nesvrstanih 1Foto: FoNet/MSP

Ministarski sastanak Pokreta nesvrstanih bio je veoma uspešan za Srbiju, koja ima status posmatrača, nažalost, jer je Jugoslavija jedan od osnivača i zaslužuje da ima mnogo značajnije mesto u njemu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

To ne mora da znači da će štetiti našem evropskom putu, jer mnoge države pre nego što su poslale članice EU bila su bile pounopravni članovi Pokreta nesvrstanih, izjavio je Dačić posle učešće na Ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Dačić je podsetio da su, među nešto više od 80 zemalja koje nisu priznale Kosovo, više od 60 su članovi Pokreta nesvrstanih.

U tom smislu je veoma važno da negujemo dobre odnose sa tim zemljama, da insistiramo na reafirmaciji dobrih odnosa iz vremena Tita, a samim tim i na ispravljanju određenih pogrešnih odluka nekih zemalja, a vezane su za pitanje Kosova, rekao je Dačić.

On je dodao da je imao sadržajne razgovore sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana, Ilhamom Alijevim i Elmarom Mamadjarovim, a jedna od tema bila je i poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu koja je planirana za drugu polovinu maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari