Dačić: Svaki građanin Crne Gore može da sedne u auto i dođe u Srbiju

Ostavite komentar


    1. Autobusom. Nisu valjda s magareta sjahali pravo u aviJon, pa ne znaju drugacije.

  1. Nije narod kriv vec nekolucina na vlasti… Kako mogu da uzmu imovinu SPC, kako bi bilo da recimo Srbija uzme u svojinu dzamije, sinagoge, sta bi bilo?
    Tako je Dacicu, nedaj se satanistima… Vratimo Srbiji bar nek ostane demokratsko drustvo pa i ako se raspadne eu… Imacemo lepe zakone, samo da se ustav postuje, i Srbija je i u srednjem veku i pre bila demokratski uredjena.

    1. O kakvom to oduzimanju imovine SPC govorite. Evo vam da se malo edukujete:
      Čisto da znate:
      Carigradski patrijarhat, kao majka pravoslavne vaseljene (vaseljenski patrijarh je, kao “prvi među jednakima”, najviši dostojanstvenik Pravoslavne crkve), je i izričito, službeno, sa stanovišta kanona, priznao autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve. U službenom dokumentu – Katalog autokefalnih pravoslavnih crkava – Sintagma – koji je, po odobrenju Carigradske patrijaršije, objavljen u Atini 1855. godine pod rednim brojem 9. navodi se Crnogorska pravoslavna crkva kao autokefalna (SPC, ako je uopšte tada bila utokefalna, nema među prvih 10). Takođe, na osnovu ovog dokumenta, koji predstavlja priznanje autokefalne mitropolije crnogorske, Carigradska Patrijaršija zahtijeva od nje da poštuje kanonička pravila i ne širi svoju aktivnost izvan političkih granica Crne Gore.

  2. E, pa ne slazemo se sa ovom konstatacijom. Šta smo mi Srbi-krpa za brisanje poda da sa nama rade sta hoce i takvi marginalci kao sto su Crnogorci i Šiptari sa Ķosmeta. I ko je dozvolio da se za vreme vanrednog stanja svo brasno i psenica daju istima sto bi Hrvati rekli MANJINAMA u bescenje, da sada nema za nase potrebe. To vi Dacicu istrazite, a ne samo da se pricaju price. Nas se narod pljacka danonocno, a vi nam pevate sansone. Sta ce nam takva vlast, koja radi protiv nas. Nista ne radite i rezultati su vam ocajno losi, ali vasu koaliciju ne sprecava da stalno nesto laze kako nam je sada bolje nego ikad. Pa ima valjda i neka odgovornost za diskrepancu izmedju recenog i ostvarenog.

    1. Na svu sreću nijeste jedini proizvođači pšenice, tako da je imamo đe nabavit za sopstvene potrebe. Ako bi zavisilo od vas i sličnim vama, krepali bi od gladi. Ali taj film ne računajte da ćete da gledate…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.