Dačić: Teške posledice odgovora Vlade Crne Gore na molbu Vučića o crkvama

Ostavite komentar


  1. Pre svega dobro bi bilo da se ne lazemo. Crna Gora ne otima nikome nista. Citala sam, niko tamo nece oduzeti SPC ono sto je njeno, zasta ima posedovni list. Ovde se radi o sakralnim objektima nastalim pre nego sto je SPC dosla na te prostore, koji su pripadali narodu, odnosno drzavi koja predstavlja narod i sto je sve definisano bilo ustavom i drugim pravnim aktima drzave Crne Gore. Nikada nije bilo vlasnistvo crnogorske crkve, oni samo mogli u njima da vrse sluzbu. Posle ujedinjenja i gasenja crnogorske crkve tu se uselila SPC ali nikada nije dobila vlasnistvo nad tim objektima. I nece da izadje. I nasa drzava im pomaze. I opet hocemo da palimo tenkove, da izazivamo krizu, da dobijemo po prstima i posle da kukamo kako nas svet mrzi. Menjamo istoriju, lazemo, podizemo tenzije, mesamo se u unutrasnje stvari drugih drzava na ocigled celog sveta i onda trazimo datum za ulazak u EU. Uzas.

  2. ако мило крене у ово биће грађанског рата у црну гору

  3. Ponovo nebeska retorika o univerzalnoj pravdi i bozanskoj kazni koja ceka nase neprijatelje. A u praksi nikakva korist.

  4. Crna Gora je nezavisna drzava.Takva je bila i prije Srbije.Crna Gora nije mali brat,pa da prima savete veljikog brata.Izgleda da ce Srbiju upropastiti Dacic ,Vucic ,Vulin vise no sto je to radio Milosevic.

  5. Ah, Dačo, pogoršanje odnosa s’tobom su aspiracija svakog normalnog bića.

  6. Ovaj koferas da govori o moralu i svetinjama?!Pa ti si zavadio narode, sramoto!!! Idi kod Cece na pevanje, Sabane!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. „Niko nije dobro prosao ko je isao protiv svetinja“?Kako niko?A komunisti?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.