Dačić: Vojnoobaveštajna agencija pouzdan partner u diplomatiji 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da turbulentni odnosi na međunarodnoj sceni zahtevaju još tešnju i sadržajniju saradnju Ministarstva odbrane i Ministarstva spoljnih poslova jer je to način da se spoljnopolitički nastup Srbije unapredi i da se njeni interesi zastupaju na najbolji mogući način.

U obraćanju vojnim diplomatama na Glavnom plenarnom sastanku u okviru 9. konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, Dačić je istakao da je Vojnoobaveštajna agencija pouzdan partner Ministarstva spoljnih poslova i da treba razmotriti proširivanje mreže vojnih izaslanstava, pre svega u Africi i Aziji, kako bi se omogućilo preciznije predviđanje geopolitičkih kretanja i njihove refleksije na Srbiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na skupu u Domu Garde u Topčideru Dačić je rekao da se zahvaljujući saradnji ministarstava odbrane i spoljnih poslova „realizuju ciljevi u sprovođenju državne politike“ i založio se za „maksimalno iskorišćavanje kapaciteta oba ministarstva kako bi se vodila promišljena spoljna politika“.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković je rekao da je Konferencija prilika da se analizira rad izaslanika odbrane i da im se daju smernice za buduće spoljnopolitičko delovanje.

Vojnodiplomatska delatnost je jedan od stubova državne diplomatije, a Vojnoobaveštajna agencija predstavlja most koji spaja državne sa vojnim interesima, dodao je Stojković, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja Konferencija traje do 12. marta, a izaslanici odbrane razgovaraće sa čelnim ljudima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnicima drugih državnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari