Nastavljena sednica Skupštine Srbije: Orlić kritikuje opoziciju 1Foto: Print screen RTS2

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o bezbednosnoj situaciju u državi posle dva masovna ubista. Ne dnevnom redu sednice je predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koji je podnela grupa opozicionih poslanika.

Kako je konstatovao predsednik Skupštine Vladimir Orlić u sali je prisutno 123 posalnika. On je uputii kritike opozicionim poslanicima u vezi prisustva na sednici.

Kako je rekao treba zahvaliti skupštinskoj većini koja je prisutna i omogućila da sednica počne.

Na sednici poslanici postavljaju poslanička pitanja.

Ove sednica Skupštine počela je 18. maja, a poslanici opozicije očekuju da sednica bude završen ai dođe do glasanja do kraja ove ili naredne nedelje.

Sednicu su obeležila vređanja koja su poslanici vlasti upućivali predstavnicima opozicije, a premijerka Ana Brnabić je izričito rekla da neće prihvatiti razrešenje ministra Gašića. Skupštinska većina je nekoliko navrata opstruirala i odugovlačila rad Skupštine.

Na dnevnom redu sednice bio je Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nastaloj posle masovnih ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici su razmatrali i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u školi i u Mladenovcu, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.

Uz razrešenje ministra Gašića, dnevnom redu je dodat ai tačka razrešenja ministra privrede Radeta Baste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari